Färgstarkt möte slutade med kämparseger
Publicerad: 2017-02-21

16 vinster på de 17 senaste matcherna var facit innan kvällens match. Enda förlusten under denna långa period kom lördagen den 28 januari då just Luleå, kvällens motståndare, lyckades vinna på hemmais med 4-3 efter straffar. Av de 8 senaste möten lagen emellan har Luleå vunnit 7. Men gammal är äldst och Cory Murpy fick avgöra i sudden.

Kvällen till ära stod Joakim Ericsson i Lakers kasse. Jeff Tamberlini och Josh Hennessy i samma kedja känner vi igen, de har gjort det förr om man säger, och med Adam Brodecki som komplement kan kanske bli riktigt bra. Redan efter 1:15 så fick Växjö spela powerplay då Luleås Andreas Falk gjorde sig skyldig till en interference. Ett par hyggliga chanser kom under utvisningen, och Växjö fortsatte även en tid efter det numerära överläget att ha lite tryck mot Luleås kasse som vaktades av Filip Gustavsson. Båda lagen inledde matchen intensivt, och vi bjöds på flera farliga målchanser. Med ca 7 minuter kvar så bet sig Luleå fast lite i Växjös zon, och skapade en ordentlig målchans som slutade med mer än hälften av banans spelare inne i Växjös mål, men pucken var aldrig där som tur var. Strax efteråt, med 13:26 på matchklockan, visades Emil Pettersson ut för roughing, och Luleå fick spela powerplay. Växjös boxplay är ju som bekant väldigt bra, och Luleå fick inte mycket uträttat i detta. Med 2:34 kvar av perioden kommer Kiiskinen och Netterberg i en 2-1 men Gustavsson stod emot, sekvensen efter åkte Josefsson ut för en hakning, och powerplay för Luleå väntade återigen, men VLH klarade även av detta och perioden slutar med 0-0, skotten slutar 10-14 till gästernas fördel, och utvisningsminuterna blev 4-2.

Andra perioden startade med flera bra chanser, där Lakers stod för de flesta, men Luleå fick första pinnen i målprotokollet efter en straff då Einar Emanuelsson blivit hakad i ett friläge framför Jocke Eriksson. Då hade domarna nyss friat en crosschecking på Palola framför Luleås mål, och det var inte populärt bland publiken som idag skrevs till 4748 st. Straffen lades av Johan Forsberg. Med 09:06 kvar av period två gjorde Jacob Lagace 2-0 till Luleå efter en ganska bra press av Växjö under en längre period. Period två fortsatte i samma stil, VLH ligger på mycket och hade mycket puck, men inte centimeterna på sin sida så här långt i alla fall. Periodens resultat 0-2 till Luleå, skotten 9-9 och inga utvisningar under perioden.

Sista perioden kvar och den började som den andra slutade, VLH hade mycket puckinnehav och belönades efter 05:29 då Arvid Lundberg serverade Emil Petterson som stänkte upp pucken i Gustavssons vänstra kryss. 1-2 på tavlan. Tyvärr fick Calle Rosén lämna isen efter en tackling av Hedman in i sargen, som såg ut att ta illa mot arm/handled. Hedman fick inget straff för detta mer än publikens buande. Melart och Nick Bailen hade en liten intern uppgörelse utanför Luleås bås 11:20, vilket resulterade i en dubbelutvisning och spel 4-4 i två minuter. Med 1:48 kvar tog Sam ut Eriksson, och strax efteråt en timeout i samband med en offensiv tekning. Med 51,8 sekunder kvar stänkte Olli Palola i 2-2 till hela hallens jublande. Tredje perioden slutar 2-0 och förlängning väntade. Skotten 15-5 och utvisningsminuter 2-2.

Förlängningsperioden börjar med att Melart visas ut för en hakning efter endast 17 sekunder, och spel 4-3 väntade och matchen tog slut efter 46 sekunder då Cory Myrphy hittar krysset och säkrade bonuspoängen till VLH.

Matchen slutar 3-2 och 37-28 i skott och 6-6 i antal utvisningsminuter.