Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

3 av 6 poäng i helgen

31 oktober 2021 22:00
J20

I helgen har Växjö Lakers J20 spelat två hemmamatcher, mot Södertälje SK och Linköping HC. När vi summerar helgen blev det 3 av 6 poäng.


I lördags gick omgång 18 av stapeln i J20 Nationell Södra där Växjö Lakers gästades av stockholmslaget Södertälje SK. Växjö Lakers kommer till spel med nio raka trepoängare i ryggen vilket skapat ett gott självförtroende i truppen.

Det är dock gästerna Södertälje som inleder bäst och får utdelning redan 6 minuter in i den första perioden. Växjö Lakers replikerar snabbt och knappt två minuter senare kan Theodor Johnsson kvittera ställningen. Därefter hittar man tillbaka till sitt spel och innan man går till pausvila kan Viktor Hurtig dessutom ge Växjö Lakers ledningen när han sätter ett slagskott i powerplay.

I mellanakten är det återigen gästerna som kommer ut starkast de inledande 5 minuterna. Därefter rycker man upp sig spelmässigt och får dessutom utdelning. Centern Philip Rydin utökar ledningen till 3-1 efter en 3 mot 2:a där Philip får ett öppet läge i mitten av anfallszon. Växjö Lakers fortsätter att trumma på och 5 minuter senare kan lagkaptenen Oscar Hagman utöka avståndet till Södertälje när han gör sitt tolfte mål för säsongen. Efter något slarvigt spel kan gästerna göra 4-2 innan det väntas periodvila.

I den sista perioden gasar gästerna för att komma ikapp men Växjö Lakers möter pressen på ett br sätt. Knappt 10 minuter in i den sista perioden är det Leo Isaksson som kan göra ett snyggt mål genom ett snabbt passningsspel med Lukas Käkelä. I slutminuterna får Södertälje powerplay och kan snygga till siffrorna. Matchen slutar 5-3 och Växjö Lakers J20 kniper tionde raka trepoängaren.

Skotten slutar 29-30.

Idag väntade ny hemmamatch för J20 som ställdes mot Linköping HC som hittills är det enda laget som lyckats slå Växjö under den inledande 18 matcherna.

Det är en förstaperiod med högt tempo och bra kvalité på spelet från vardera lag. Det märks att det är två av topplagen som möts. LHC är något bättre spelmässigt och får även betalt för det när de tar ledningen i slutminuterna av den första perioden.

Den andra perioden är helgens bästa period från Växjö Lakers som kommer ut och matchar upp Linköpings höga fart. Man lyckas dessutom kvittera matchen i powerplay där man sätter upp ett snyggt spel och Isac Nielsen styr in passning från Arvid Kruuka på bortre stolpe. Sju minuter senare är det Isac Nielsen som är i farten igen och blir snyggt framspelad i en 2 mot 1 situation av Jakub Kolenic och gör 2-1.

I den tredje perioden trycker gästerna gasen i botten och inom loppet av 4 minuter kan gästerna göra 3 mål och punkterar matchen. Växjö gör ett tappert försök sista 10 minuterna och skapar många bra chanser men Linköping är aningen vassare och kniper segern.

Skotten slutar 25-42.

VLH vs SSK

5 - 3 (2-1, 2-1, 1-1)
1-1 #13 Theodor Johnsson
2-1 #4 Viktor Hurtig (PP)
3-1 #18 Philip Rydin
4-1 #16 Oscar Hagman
5-2 #34 Leo Isaksson

Skott på mål: 29-30

VLH vs LHC

2 - 5 (0-1, 2-0, 0-4)
1-1 #36 Isac Nielsen
2-1 #36 Isac Nielsen

Skott på mål: 25-42