Inför Mora – Växjö
Publicerad: 2017-11-25
Växjö hittade tillbaka på det vinnande spåret direkt efter förlusten mot Färjestad då man besegrade Malmö senast med 4-2. Ikväll inleder Lakers jakten på en ny segersvit när man gästar SHL-nykomlingen Mora.

Växjö fick se sin segersvit på åtta matcher brytas i tisdags när Färjestad lyckades besegra Lakers med 4-2 i VIDA Arena. Växjö hittade dock snabbt tillbaka på det vinnande spåret igen då man besegrade Malmö matchen efter, i torsdags, med just 4-2.

Lakers fick en bra start på matchen mot Malmö senast och ledde med 2-0 efter den första perioden. Andrew Calof och Elias Pettersson gjorde ett varsitt mål inom loppet av tre minuter och 26 sekunder i mitten av perioden. Malmö reducerade i mitten av den andra perioden, men bara några minuter senare utökade Elias Pettersson gästernas ledning till 3-1. Skånelaget reducerade på nytt med mindre än sju minuter kvar av slutakten, men närmare än så kom man inte. Liam Reddox satte spiken i kistan, 4-2, med nio sekunder kvar av den ordinarie speltiden och Lakers tog tre nya, härliga poäng.

Ikväll ska Lakers försöka bygga vidare på en ny vinstsvit när SHL-nykomlingen Mora står för motståndet. Mora har gjort det bra under säsongsinledningen och ligger på en elfteplats i tabellen med 24 inspelade poäng på 20 matcher. Faktum är att man endast är tre poäng ifrån tian Örebro som för tillfället innehar den sista slutspelsplatsen i tabellen.

Mora föll senast borta mot topplaget Linköping med 0-1, men dessförinnan radade man upp tre vinster i följd där, i tur och ordning, Luleå, Karlskrona och Rögle besegrades.

Mora har gjort det bra på hemmaplan på sistone där man vunnit tre av fyra matcher och tagit poäng i fem av de sex senaste hemmakamperna. Växjö å sin tur har varit strålande på bortais där man har hela fem raka vinster i bagaget på resande fot inför dagens drabbning mot Mora.

Växjö och Mora har hunnit med att mötas en gång under säsongen. Matchen spelades i VIDA Arena där gästerna fick en strålande start på matchen och ledde med 2-0 efter knappt 15 minuters spel. Lakers vände dock på steken efter fem (!) raka mål där man gick från 2-2 till 5-2 under slutakten efter att Andrew Calof prickat in två utav målen.

Det är två formstarka lag som drabbas samman i Mora i eftermiddag där Växjö kommer gå för att behålla serieledningen framför ett flåsande Färjestad medan Mora fått vittring på en slutspelsplats och kommer göra allt för att sätta press på lagen precis ovanför strecket.

Dagens match spelas i JALAS Arena, Mora, med nedsläpp 15.15.