Inför kvartsfinal 3
Publicerad: 2018-03-22
Inför
Brynäs lyckades kvittera kvartsfinalsserien till 1-1 i matcher under tisdagen. Ikväll är det dags för kvartsfinal 3 i VIDA Arena där Lakers vill ta kommandot i matchserien.

Kvartsfinalsserien mot Brynäs rullar vidare. Ikväll är det dags för den tredje kvartsfinalen lagen emellan där Växjö agerar hemmalag i VIDA Arena. Ställningen i matchserien inför kvällens kamp är 1-1 efter att de båda lagen har vunnit en varsin hemmamatch.

Kvartsfinal 1 dominerades stort av Växjö där Lakers vann med klara 4-1 efter att Eric Martinsson, Robert Rosén, Oliver Bohm och Tuomas Kiiskinen svarat för hemmalagets mål. Skotten i matchen vann Växjö med förkrossande 38-14.

I kvartsfinal 2, som spelades i Gavlerinken, blev det desto jämnare. Tuomas Kiiskinen öppnade målskyttet i matchen, men hemmalaget vände Lakers ledning till 3-1 och kunde till slut vinna den så viktiga matchen med uddamålet 4-3 efter ett minst sagt sylvasst powerplay. Faktum är att Brynäs fick fyra powerplay i matchen och gjorde mål på samtliga. Janne Pesonen och Andrew Calof gjorde Lakers två sista mål i matchen. Två av Växjös tre fullträffar i kvartsfinal 2 tillkom i numerärt överläge.

Inför kvällens tredje kvartsfinal lagen emellan är alltså ställningen 1-1 i matcher. Det vinnande laget i afton sätter sig i ett fint utgångsläge inför de avslutande kvartsfinalsmatcherna där pressen blir stor i kvartsfinal 4 på det laget som förlorar i VIDA Arena ikväll.

Växjö har varit lysande på hemmais under säsongen och har radat upp fyra raka vinster efter ordinarie speltid. Lakers har faktiskt bara förlorat en av sina 14 senaste hemmamatcher under ordinarie speltid. Man har dessutom tre raka vinster mot Brynäs i VIDA Arena där två av matcherna slutat 3-3 efter ordinarie speltid.

Brynäs föll borta mot Växjö i kvartsfinal 1, men dessförinnan besegrade man Luleå två gånger om på bortaplan i åttondelsfinalen. Gävlelaget har vunnit fyra av sina sju senaste matcher på resande fot, samtliga efter ordinarie speltid.

Kvällens match har alla förutsättningar för att bli en underhållande och jämn batalj. Missa inte chansen att se slutspelshockey på hemmaplan, utan kom och stötta fram Lakers till en ny vinst i den viktiga kvartsfinal 3-matchen.

Ikväll öppnar dörrarna till VIDA Arena 17.00 där pucken släpps 19.00. Ni är hjärtligt välkomna!