2 poäng efter straffar mot Djurgården
Publicerad: 2016-12-26
Efter en sen kvittering av Djurgården kunde Växjö trots allt få med sig 2 poäng efter straffar där Olli Palola och Emil Pettersson satte varsin.

Eftermiddagens drabbning gick av stapeln i Globen. Hemmalaget inleder med lite bättre fart och med bra tryck på läktaren. Men Växjö spelar bra i defensiven och släpper in till några större farligheter framför Joacim Eriksson. Djurgården har ett par powerplay i första perioden men bortalaget spelar väldigt bra boxplay och Djurgården kommer ingenstans. Bortalaget sticker upp i ett par farliga lägen, och det är Toumas Kiiskinen som får bägge lägena men Adam Reideborn är tät bägge gångerna. Men vi skulle få ett sent mål i första perioden, och det är bortalaget som ska komma att ta ledningen! Toumas Kiiskinen lägger upp pucken till Cory Murphy som slår den diagonalt över blålinjen till Arvid Lundberg, Lundberg fintar bort sin bevakning tar några skär in i zonen och slänger i väg ett skott som sitter in över Reideborns högra axel och rakt upp i nättaket och 0-1 19:51! Så gästerna går in med en 0-1 ledning efter 20 minuter och skotten slutar 10-7.

Andra perioden kommer hemmalaget ut riktigt hårt, och efter 3:51 skulle kvitteringen komma. Patrik Lundh dumpar in pucken, och Matt Anderson vinner den bakom mål och slänger in den framför mål där Daniel Brodin vinner kampen framför kassen och får pucken på bladet och sprätter upp den i krysset bakom en chanslös Jocke Eriksson i målet. Efter målet fortsätter hemmalaget att ösa på, men får inte till dom där riktigt bra lägena. Och efter 8:57 skulle gästerna skjuta sitt första skott för perioden, och den skulle gå hela vägen in bakom Reideborn! Josh Hennessy kämpar loss pucken längst med sargen och släpper ut pucken till Linus Fröberg med bra fart, Fröberg glider in mot slottet, släpper ut pucken till vänsterkanten till Philip Holm som siktar in sig med ett skott längst med isen som sitter in till 1-2! Efter Växjös ledningsmål tappar hemmalaget allt sitt fina spel, och bortalaget tar över spelet över hela banan och skapar bra lägen främst genom Cory Murphy och Emil Pettersson för att öka på ledningen men Reideborn gör ett par riktigt fina räddningar och 1-2 står sig inför tredje perioden. Skotten i andra slutar 7-8.

Tredje perioden är det öppna spjäl från bägge lagen i öppningen i offensiven. Tuomas Kiiskinen och Dennis Everberg är närmast att öka på ledningen men pucken vill inte in under inlendningen av perioden. Hemmalaget försöker få ner spelet i gästernas zon, men Växjö fredar sig bra i egen zon. Perioden rullar på i det spelet som bortalaget vill och hemmalaget kommer ingenstans i offensiv zon. Med dryga 2 minuter kvar av tredje perioden plockar sen Djurgården ut sin målvakt. Hemmalaget skapar då tryck, och med dryga sekundern kvar av perioden trycker man in 2-2 genom Linus Johansson efter skott av Linus Hulström, även Daniel Brodin noteras för en assist. Matchen till förlängning och skotten i tredje slutar 15-5

En förlängning som blir resultatlös men där det är hemmalaget som skapar bäst lägen för att ta 2 poäng men Växjö stretar emot i försvaret och Joacim Eriksson gör ett par bra räddningar. Och matchen får avgöras på straffar. Skotten i förlängningen blev 3-2

I straffarna kliver Olli Palola och Emil Pettersson fram och sätter sina straffar i nät, medans Joacim Eriksson tar bägge sina och Växjö får med sig 2 poäng från eftermiddagens match!