J20: Förlust i åttondelsfinal 2
Publicerad: 2018-03-17
Växjö vann den första åttondelsfinalen och hade således chansen att avancera till kvartsfinal redan under fredagen då åttondelsfinal 2 spelades i Växjö. Så blev inte fallet utan Rögle kunde enkelt vinna med 6-1 och tvinga fram en direkt avgörande match under lördagen.

Växjö gjorde en fin match borta mot Rögle för ett par dagar sedan då man vann åttondelsfinal 1 med 6-4 och skaffade sig det perfekta utgångsläget inför fortsättningen i serien. Efter segern i den första matchen i matchserien hade laget chansen att avancera till kvartsfinal under fredagen då åttondelsfinal 2 spelades i Växjö. Så blev dock inte fallet utan Rögle vann med hela 6-1 och tvingade på så vis fram en tredje- och direkt avgörande åttondelsfinal som spelas under lördagen.

Gästerna fick verkligen en smakstart på matchen och satte 1-0 redan efter 1.50 av den första perioden. Växjö kom tillbaka och kvitterade genom Mathias Kemppi knappt tio minuter senare, men innan den första perioden var slut tog Skånelaget ledningen på nytt och gick till pausvila med en 2-1-ledning.

I den andra perioden skapades många målchanser åt båda hållen, men Rupert Swärd i hemmamålet och Isak Ragnevad i bortamålet storspelade och motade samtliga skott. Lakers vann skotten i mellanakten med 15-13.

Växjö inledde jakten på en kvitteringspuck under slutakten, men man åkte på en kalldusch ganska omgående. Redan efter fyra minuters spel utökade Rögle ledningen till 3-1. Med sju minuter kvar av den ordinarie speltiden ådrog hemmalaget sig en tvåminutersutvisning och gästerna utnyttjade det numerära överläget och satte 4-1. Rögle hann dessutom sätta 5-1 i tom kasse några minuter senare och även 6-1 30 sekunder efter 5-1-pucken.

I och med förlusten mot Rögle under fredagen står det nu 1-1 i matcher och allt kommer avgöras under lördagen i den tredje och sista åttondelsfinalen lagen emellan. Matchen spelas i Växjö med nedsläpp 14.30.

• 0-1 (01:50) Kevin Wennström assist Balint Horvath, Eric Henriksson
  • 1-1 (11:30) Mathias Kemppi assist Simon Ericsson, Otto Henell
  • 1-2 (16:04) Hugo Karlsson assist Casper Andersson
  • 1-3 (44:04) Hugo Klippfors assist Simon Kjellberg, Melvin Karlsson
  • 1-4 (54:38) Johan Zarwel assist Albin Nilsson, Isac Jernberg – 5/4
  • 1-5 (57:19) Melvin Karlsson assist Hugo Klippfors, Albin Nilsson – 5/6
  • 1-6 (57:49) Balint Horvath (Isac Johnsson, Samuel Jonsson)

Skott: 33-35 (9-11, 15-13, 9-11)

Den tredje- och direkt avgörande åttondelsfinalen spelas redan idag, lördagen den 17 mars, hemma i Växjö med nedsläpp 14.30. Kom och stötta vårt J20-lag i säsongens viktigaste match!