Växjö besegrade Skellefteå med 4-2
Publicerad: 2017-11-18
Växjö Lakers gästades denna eftermiddag av Skellefteå AIK. En match som kändes som en slutspelsmatch! Det var tätt, grinigt, jämt och riktigt bra fart i 60 minuter. Med blott 5 sekunder kvar avgör Växjös Daniel Rahimi genom att skicka in 4-2 i tom kasse och Växjö tar sin 8:e raka vinst!

Växjö får 4 minuters powerplay redan efter 23 sekunder in i matchen sedan gästernas Pär Lindholm åkt ut för hög klubba. Och Växjö Lakers skulle utnyttja det vid tiden 1:21 och göra 1-0! Vi har sett det innan, och kommer få se det igen. Robert Rosén till Joel Persson, Persson till Elias Pettersson i sin specialposition ute till höger, Pettersson bombar i väg sitt skott, Joni Ortio i Skellefteås mål får pucken på sig, men orkar inte hålla den och välfyllda VIDA Arena exploderar! Växjö får fortsätta i powerplay, och man skulle göra 2-0 också! Elias Pettersson hittar Brendan Shinnimin i slottet, Shinnimin släpper ut pucken till vänster tekningscirkel till Robert Rosén, Rosén siktar och siktar och knäpper iväg ett skott som Ortio får axelskyddet på, men den letar sig upp i högra krysset vid tiden 2:38 och en drömstart för hemmalaget! Skellefteå låter sig inte tryckas ner utan man gasar på och trycker puckar mot Viktor Andrén som vaktar Växjös mål för dagen. Hemmalagets Oliver Bohm åker ut 2 minuter för crosschecking vid 12:18. Skellefteå sätter upp ett bra powerplay, men Växjö spelar riktigt bra i boxplayet och håller bortalaget på utsidan av boxen och Bohm tillbaka på isen. Minuten senare är hemmalaget nära att utöka sin ledning två gånger om, Brendan Shinnimin har ett skott i stolpen, och Martin Lundberg har ett slagskott i slottet som glider under Ortio, men som stannar precis på mållinjen innan Ortio får plocken på den. Skellefteå skulle reducera ställningen till 2-1 med blott 32 sekunder kvar av perioden. Filip Berglund kommer ute till höger in i Växjös zon, skjuter ett skott som Andrén inte får kontroll på, pucken studsar ut i banan där Andreas Wingerli kommer och trycker in pucken i nät. Även Oscar Möller får assist på målet. Det är det sista att rapportera av en mycket underhållande period från bägge lagen där både chanser och tacklingar visas upp från bägge lagen. Skotten efter 20 spelade minuter slutar 8-6.

Växjö kommer ut stenhårt i inledningen av andra perioden. Dominik Bokk i hemmalaget visar prov på individuell skicklighet med några riktigt snygga dragningar i offensiv zon och har ett avslut tätt utanför krysset. Efter 2:04 får vi en dubbelutvisning på Växjös Nils Carnbäck och Skellefteås Filip Berglund sedan ett litet kramkalas och spel 4 mot 4 i 2 minuter. Men där händer inget av större intresse att rapportera och spel 5 mot 5 igen. Vi får en ny brottningsmatch mellan Linus Fröberg och Simon Krekula som ger dom varsin 2:minutare och på nytt spel 4 mot 4 efter 7:48. Det blir större ytor på isen, men märkligt nog går speltempot ner, och bägge lagen fulltagliga igen. Nu börjar det bli riktigt grinigt på isen, och vi får en ny dubbelutvisning efter 10:40 då Brendan Shinnimin och Mark Katic kastar högerkrokar mot varandra och får 4 minuter vardera, men försatt spel 5 mot 5. Efter 11:45 blir det ändå spel 4 mot 4 sedan Linus Fröberg och Emil Djuse har gnuggat handskarna i varandras ansikte. Joakim Lindström får ett kanonläge efter slarv av hemmalaget i den egna zonen, men Viktor Andrén är tät mellan benen. Men Fröberg och Djuse tillbaka in i spel igen, hoppas vi kan få se lite 5 mot 5 nu. En gigant idag värt att nämna är Daniel Rahimi som retar gallfeber på hela Skellefteå, men han är ruskigt bra ute på banan i spelet också. Efter 14:23 skulle vi få matchens 4:e mål, och det är hemmalaget som kontrar in det! Elias Pettersson kastar sig i egen zon och bryter en passning, pucken studsar ut till en 2 mot 1 för Robert Rosén och Brendan Shinnimin. Robert Rosén släpper pucken perfekt till Shinnimin, och när alla tror Shinnimin ska avsluta, spelar han tillbaka den till Rosén som får helt öppet mål och lägger enkelt in 3-1, ruskigt snyggt! Skellefteå får en straff efter 18:53. Joakim Lindström mot Viktor Andrén, en duell som Viktor Andrén går vinnande ur och fortsatt 3-1! Så när vi går till periodenpaus har vi 3-1 på tavlan. Dessutom ryker lagen ihop ute på isen på vägen ut till omklädningsrummen. Det märks att dom två lagen inte gillar varandra! Skotten i andra slutar klara 16-6 till Växjö Lakers fördel.

Daniel Rahimi får 2 minuter för gurglet vid periodpausen, och Skellefteå får 2 stycken utvisningar på Morgan Ellis och Emil Djuse så hemmalaget får börja perioden med 2 minuter powerplay. Men dom 2 minuterna har bortalaget inga problem att städa av och spel 5 mot 5 igen. Efter nästan exakt får Växjös Andrew Calof öppet mål efter en tilltrasslad situation framför Ortio, men pucken studsar konstigt på bladet och Calof missar. Efter 8:09 skulle Skellefteå reducera matchen på nytt till 3-2. Bud Holloway hittar in med pucken i slottet till Mark Katic, Katic slänger iväg ett skott från slottet som letar sin in under Andréns benskydd längst med isen. Även Adam Pettersson får också assist. Klockan börjar ticka snabbt för Skellefteå som försöker och försöker, men Växjö spelar väldigt bra i egen zon och släpper inte till allt för mycket. Med 2:11 kvar av perioden tar Skellefteå timeout, och man plockar ut Joni Ortio och satsar på 6 utespelare. Och med 1:39 kvar åker Växjös Eric Martinsson ut 2 minuter för puck utanför banan. Daniel Rahimi offrar sig hänsynslöst och täcker ett skott, lägger pucken sarg ut, och den gliiiiiiider hela vägen in i mål till 4-2 vid tiden 19:55! Växjö vinner välförtjänt denna fantastiska match! Skotten i sista perioden slutar 6-8.

Nästa match är på tisdag då Färjestads BK kommer på besök i VIDA Arena! Vi ses väl där? Hockey ska ses live!