Inför Växjö – Frölunda
Publicerad: 2019-08-16
Inför
Försäsongen fortgår med match under fredagskvällen då fjolårssäsongens SM-guldvinnare, Frölunda, besöker Småland för en holmgång mot Växjö i Alvesta.

Förra fredagen spelade Växjö sin premiärmatch säsongen 2019/2020. Lakers mötte då SHL-nykomlingen Oskarshamn och föll med uddamålet 1-2 efter att nytillskottet, Jakob Forsbacka-Karlsson, gjort Växjös enda mål i lagets första försäsongsmatch för säsongen.

I afton vankas det ny fredagsmatch och ett nytt gynnsamt tillfälle för Lakers att ta säsongens första viktoria. Dock väntar tuffast tänkbara hinder då fjolårssäsongens SM-guldvinnare, Frölunda, kommer på besök till Småland och Alvesta, där dusten går av stapeln med nedsläpp klockan 18.00.

Göteborgslaget har, precis som Växjö, hunnit med att spela en träningsmatch hittills under säsongen. Den matchen spelade man för drygt en vecka sedan, torsdagen den 8 augusti för att vara mer precis, mot Växjös derbyrival HV71. Frölunda gjorde en bra match och övermannade Jönköpingslaget med 4-3 efter förlängning. Nyförvärvet från Färjestad, Theodor Lennström, blev matchhjälte då han sköt 4-3-målet endast åtta sekunder in i förlängningen.

I kväll är det följaktligen dags för guldaspiranterna, Växjö och Frölunda, att göra upp i en spänningsfylld försäsongsmatch. Båda klubbarna kommer garanterat vara lite extra på hugget inför den här fajten då lagen har haft många häftiga duster under de senaste säsongerna. Det gäller även att sätta sig i respekt inför den kommande säsongen som bara är ett knappt månsnurr bort.

Det blir allt som oftast tajta och jämna matcher när dessa båda lag möts. Faktum är att de fyra senaste bataljerna lagen emellan slutat med uddamålet där Lakers endast vunnit en av matcherna. Det ska dock ytterligare framföras att de tre senaste slutat oavgjort efter ordinarie speltid.

För närapå ett år sedan, närmare bestämt den 8 augusti, möttes lagen i just en träningsmatch. I den matchen ryckte Växjö till sig en 3-0-ledning innan Frölunda vände och vann med 5-3 efter fem raka mål där de fyra sista tillkom i slutakten. Även säsongen innan dess möttes man där Frölunda vann med uddamålet 5-4 efter nytt målkalas.

Efter de två senaste säsongernas försäsongsförluster mot Frölunda är Lakers revanschlysten inför aftonens kraftmätning i Alvesta. Det är dags för Växjö att ta säsongens första vinst.

Kvällens match spelas i Virdahallen, Alvesta, med nedsläpp 18.00.

Timmy Renud