Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec

Sam Hallam förlänger med Växjö Lakers

25 augusti 2014 17:00

Växjö Lakers och huvudtränaren Sam Hallam har förlängt samarbetet fram till 2018.


Sam Hallam kom till Växjö Lakers från Karlskoga 2012 och skrev då på ett treårskontrakt. Nu, med ett år kvar på det ursprungliga avtalet, har Hallam kritat på ett färskt treårsavtal vilket innebär att han stannar i klubben de närmaste fyra åren.

– Det finns en uppenbar anledning till att vi gör detta och det är att vi trivs med Sam som vår huvudtränare. Vi har en fungerande ledarstab som vi vill fortsätta arbeta med. Kontinuitet har gett oss framgång tidigare och vi vill fortsätta på den linjen, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

Att förlängningen kommer redan nu skapar lugn och ro.

– Istället för att jäkta med detta under tävlingssäsongen när vi har väldigt många andra beslut att ta så känns det bra att lösa detta nu, lägga det bakom oss och jobba i lugn och ro. Vi känner att detta är den bästa lösningen för alla, säger Evertsson.

Sam Hallam inledde sejouren i Växjö Lakers som assisterande tränare men fick tämligen omgående chansen som huvudtränare.

– Från min sida var detta ett lätt beslut. När Henrik frågade om jag ville stanna så ville jag lösa det direkt. Jag trivs här. Jag har en härlig ledarstab att arbeta med och vi klarar av att balansera hårt jobb, fokus och att ha roligt ihop. Sedan är föreningen otroligt proffsigt skött, man strävar hela tiden framåt, säger Sam Hallam.

– När man skriver på ett så här långt avtal så blir en naturlig fråga hur man ska behålla drivet. Jag känner personligen att jag vill jobba ännu hårdare i och med det förtroende som jag har fått så jag tror inte det blir något problem. En annan aspekt som lockar mig är föreningens framåtanda och hur vi hela tiden strävar efter att utvecklas. En del som jag gärna är med i är utvecklingen på juniorsidan som rusar framåt och vi har ambitionen att slussa in fler killar i a-laget och det är något som jag hoppas ska hinnas med under min tid i klubben.

Att få avtalet klart innan säsongen är också en trygghet för både Sam Hallam och Växjö Lakers.

– Jag hade ingen lust att se mig om efter alternativ och nu tar man bort all form av spekulation som hade kommit under säsongen. Nu kan vi lägga det åt sidan och bara koncentrera oss på jobbet och göra det så bra som möjligt. Sedan finns det givetvis en social sida i det hela. Familjen har acklimatiserat sig i stan, Växjö är ett trevligt ställe att bo på och jag är stolt över att få chansen att arbeta på ett och samma ställe så länge.

Sam Hallam har kontrakt med Växjö Lakers till och med säsongen 2017/18.

– Vi är otroligt nöjda och glada att vi och Sam har hittat en gemensam väg framåt. Vårt långsiktiga mål att utveckla vår ungdomsverksamhet ligger i bådas intressen och är något som vi vill bygga vidare på. Vi har varit vana att jobba med ledare under lång tid och vi trivs bra med det. Vårt arbetssätt med att hela tiden hitta små förbättringar underlättas med kontinuitet i ledarpositionerna, säger Anders Öman, VD i Växjö Lakers.