Växjö vann i premiären
Publicerad: 2016-09-22

Så var det dags för seriepremiär i Lindab Arena mellan Rögle BK - Växjö Lakers.

Första perioden börja lite avvaktande där lagen åker omkring och känner på varandra. Efter 4 minuter ökar Rögle farten och sätter hög press över hela banan och Växjö får koncentrera sig på att ligga rätt och spela enkelt. Rögle skapar lite halvchanser mot Joacim Eriksson och försvaret, men alla är bra med i försvarsspelet. Efter 9.34 vinner Philip Holm en sargduell i egen zon så Josh Hennessy kan få tag i pucken, han lägger han upp den på en lite tjuvande Dennis Everberg som lurar sin Rögleback genom att lyfta hans klubba och komma ren på högerkanten mot Lars Volden. Dennis gör inget misstag och placerar snyggt in 0-1 i det vänstra krysset tid 9.41. Och den stora tillresta Växjöpubliken jublar. Efter målet tar Växjö över utan att skapa några större målchanser. Rögle får matchens första powerplay efter 17.56 när Arvid Lundberg åker ut 2 minuter för Holding. Rögle etablerar bra tryck men resultatlöst och vi går till periodpaus med 0-1 till Växjö

Om första perioden började avvaktande så exploderade det i den andra perioden. Knappt kom folk  på plats innan Tuomas Kiiskinen serverar Olli Palola i slottet och Palola slänger in en isare mot mål som går under Volden och 0-2 är ett faktum, tid 00.31. Men glädjen varade inte länge för Rögle bryter ett uppspel i mittzon och kommer 4 mot 1. Mathias From gör inget misstag och placerar in 1-2. Tid 1.45. Växjö börjar slarva i mittzon och det ger Rögle en del chanser att kvittera. Och kvitteringen skulle komma. Efter 7.10 gör Felix Schutz 2-2 på en kontring där Växjö tappar folk i mittzon . Helt otagbart för Eriksson i mål. Efter kvitteringen hittar Växjö ett lugn i sitt spel igen och tar ledningen återigen efter ett riktigt snyggt mål av Olli Palola. Kiiskinen ser Palola i slottet och slår en stenhård passning som Olli sätter klubban på och styr upp i taket helt otagbart, tid 12.47. Men efter 18.36 kvitterar hemmalaget genom Sebastian Wännström. Växjö tappar folk högt i offensiv zon och Wännström får en pass av Schultz och gör inget misstag. Så vi går till paus med 3-3

Den tredje perioden tar vid där den andra slutade. Med mycket fart men utan några större målchanser. Men efter 3.18 får Philip Holm pucken på blå och drar iväg ett skott och Dennis Everberg som står parkerad framför mål får klubban på och styr rakt upp i taket. Efter målet blir Rögle stressat och börjar tappa sina markeringar och slarvar i uppspelen. Växjö kontrolerar matchen bra och släpper inte till allt för mycket. Wännström hade ett skott i ribban men sen var det ganska skralt med chanser för Rögle. När det sen har gått 17.58 tar Hennessy upp pucken genom hela banan och slår en diagonal passning på en Tuomas Kiiskinen som skjuter dagens hårdaste skott som går in via ribban och vi har 3-5, tid 18.06. Rögle tar sen timeout för en sista anstormning. Men Växjö behåller lugnet och spelar av sista minuten i Rögles zon. Och Växjö vinner och tar med sig 3 poäng hem till småland!

Värt att nämna som gjorde det riktigt bra idag är Philip Holm, Olli Palola och Dennis Everberg. I Rögle tycker jag främst att kedjan med From-Schultz-Wännström var riktigt riktigt bra. Farligt varje gång dom var på isen

Nu ser vi fram emot en härlig drabbning på lördag i derbyt i ett kokand VIDA Arena.