Tre nya poäng när Djurgården besegrades
Publicerad: 2019-02-26
En intensiv och målsnål match blev det i Vida Arena när Växjö Lakers besegrade Djurgårdens Hockey med 2-0.

Djurgården på besök i Vida Arena och en match som gäller väldigt mycket givetvis. Vartenda match är just nu av slutspelskarraktär. Den här matchen är inget undantag, men det är gästerna som är mest påkopplade när pucken släpps. Hemmalaget är inte riktigt lika aggressiva och fokuserade som man var i lördagens derbymatch mot HV71. Djurgården äger kanske inte spelet nämnvärt mycket mer, men man är betydligt rakare i spelet mot mål. Något som ganska tidigt i perioden avspeglas i skottstatistiken.

Dom där hissnande målchanserna lyser dock med sin frånvaro från båda håll. Lakers bästa lägen kommer inte förrän i slutet av perioden, efter att man klarat ett numerärt underläge när Shinnimin fick vila för en hög klubba. Att klara den utvisningen stärkte laget en aning och man fick lite längre anfall på Djurgården.

Men det blir mållöst i den första perioden trots att gästerna vinner skotten med tydliga 7-18. Enda vi noterar i statistiken efter inledningsperioden är Shinnimins utvisning efter 13.26.

Den andra perioden vittnar tidigt om en liten scenförändring när Lakers tar tag i taktpinnen och börjar styra händelsen mer där ute. Redan efter 1.15 åker Olel Allsing för en interference på Shinnimin som visar att bara man fortsätter trampa så fär man ofta utvisningarna med sig. Ingen utdel ning dock i det efterföljande PP spelet, men ändå ett ganska bra spel. Hemmalaget är betydligt rakar i sitt spel och sätter Djurgårds keepern Robin Jensen på betydligt mera prov.

Mitt i pressen åker Nichlas Hardt ut för en lite oturlig tripping när han försöker sätta press på gästernas backar tidigt i banan. Men nu spelar hemmalaget även riktigt bra i sitt boxplay och Djurgården får inte alls till det. Och när väl hemmalaget blir fulltaligt tar man åter över taktpinnen och till slut, lite överraskande för många så kommer 1-0 efter att Linus Högberg slängt pucken mot mål, där Pesonen precis ankommit till kontoret och styr in ledningsmålet mellan benen på Robin Jensen.

Målet kommer efter 9.44 av perioden, och efter det finns bud på fler. I slutet på perioden åker David Bernhardt på en rejäl tryckare i ryggen, som dock inte genererar någon reaktion från domarna. David ilsknar till lite grann och blir istället själv utvisad för crosschecking. Hemmalaget reder ut de sista 53 sekunderna av perioden. Skotten i den andra perioden slutar 10-6 till hemmalaget.

Den tredje perioden börjar med numerärt underläge för Lakers i 1.07. Och efter bara några sekunders spel så får man även Peter Andersson utvisad för en puck out och det blir spel 5 mot 3 i 59 sekunder. Men Lakers spelar fantastiskt bra och stänger Djurgårdens alla försök att komma åt nätet bakom Viktor Fasth. Och man klarar inte bara 5 mot 3 läget, utan man reder ut hela denna långa utvisningssekvens.

Efter att man klarat av utvisningarna blir det mer eller mindre ställningskrig på banan. båda lagen är väldigt noga med alla små detaljer och att inte ge motståndaren för mycket ytor. Därför händer det egentligen ingenting i protokollet. Inte förrän Erik Josefsson tar in pucken i offensiv zon med 16.26 på klockan och skjuter i blocket, och den förlupna pucken tar Nichlas Hardt hand om och han i sin tur gör det han gör bäst. Nämligen att bryta sig in framför Djurgårdskassen och distinkt dra en backhand mellan benen på Robin Jensen.

Det målet förkunnar 2-0 till hemmalaget. Efter det förväntades en rejäl anstormning från gästerna, men Lakers spelar riktigt bra och stänger åter igen alla möjligheter för Stockholmarna att komma ikapp. Tiden rinner ut och Växjö Lakers inkassera ytterligare en viktig tre poängare i jakten på slutspel.

Nästa match är på torsdag borta mot LHC och nästa hemmamatch ser vi i Vida Arena nästa tisdag, den 5 mars när Rögle BK kommer på besök.