Inför Växjö – Djurgården
Publicerad: 2021-12-11
Inför
Så var lördagen kommen, vilket betyder att det stundar returmatch mot Djurgården. Torsdagens möte lagen emellan vann Växjö med 3–2 efter straffar och har nu en segersvit på tre matcher. Blir det även en fjärde?

Växjö är fortsatt obesegrade i december då man under torsdagen tog sin tredje raka vinst. Denna gång var det jumbon Djurgården som fick se sig besegrade på Hovet. Stockholmarna ledde med 2–1 under matchens slutminuter, men väl där kvitterade Tobias Reider i powerplay med 81 sekunder kvar av den ordinarie speltiden. Den efterföljande förlängningen blev mållös, där Lakers sedan kunna vinna efter straffar efter att Glenn Gustafsson gjort straffläggningens enda mål.

I och med segern senast har Växjö numera 42 inspelade poäng och ligger på en åttondeplats i tabellen. Det ska även tilläggas att såväl sjuan Oskarshamn som sexan Örebro står noterade för samma poäng. Vidare är trion endast en poäng bakom femman Leksand.

Under lördagskvällen väntar ny match, där Djurgården återigen står för motståndet. För övrigt är det den sista matchen innan jul. Faktum är att hela 16 matchfria dagar stundar efter i afton.

Djurgården var ytterst nära tre poäng senast efter en fin prestation. Trots det blev det alltså förlust efter förlängning och tabelljumbon har nu förlorat i tre raka matcher och endast spelat in en viktoria på sina nio senaste försök. Huvudstadslaget är således i stort poängbehov i kväll.

Kvällens match blir det tredje för säsongen lagen emellan. De tidigare två har slutat med Växjö-vinst, där slutresultaten skrivits till 3–2 efter straffar samt 4–2. Under fjolårssäsongen möttes man fyra gånger med följande slutresultat:

  • 06-02-21 | Djurgården – Växjö 2–3
  • 04-01-21 | Växjö – Djurgården 2–1 OT
  • 02-01-21 | Växjö – Djurgården 2–3 OT
  • 21-11-20 | Djurgården – Växjö 3–2

Även om såväl årets som fjolårssäsongens matcher varit jämna har Växjö vunnit fyra raka SHL-fajter mot kvällens gästande lag. Blir det en femte också? Det siktar givetvis Lakers på!

Nu avslutar vi denna sida jul på bästa tänkbara vis med ytterligare en vinst. Tillsammans får vi taket att lyfta i VIDA Arena.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18:00. Arenan öppnar redan 16:00. Välkomna då!

Visste du att…

… sex raka Växjö-matcher har slutat med ett uddamålsresultat.

… Djurgården har förlorat fyra raka matcher på resande skridsko.

… Växjö har vunnit fyra av sina sex senaste hemmamatcher.

… Djurgården har släppt in flest mål (94) i SHL.

… Richard Gynge ligger på en femteplats i SHL:s skytteliga med sina elva gjorda mål.

Timmy Renud