Inför Frölunda – Växjö
Publicerad: 2019-10-17
Inför
Ny vecka där Växjö spelar två matcher. Först ut är topplaget Frölunda under torsdagskvällen.

Förra veckan innebar två förluster och det är nu dags att ladda om för en ny vecka med två nya matcher. På lördag vankas det en viktig hemmamatch mot Brynäs, men först ska Växjö ta sig an topplaget Frölunda på bortaplan under torsdagskvällen.

Växjö föll senast mot serieledaren, Rögle, på hemmaplan med 1-3. Lakers gjorde överlag en bra match, men lyckades inte få in puckarna trots att man hade hela 34 skott på mål. Nyförvärvet, Illari Melart, blev Lakers enda målskytt i matchen. Förlusten senast är nu glömd och fokus ligger på veckans matcher där Frölunda på bortais väntar i afton.

Frölunda inledde säsongen lite knackigt med två raka förluster och en målskillnad på 4-8, men därefter har man gått från klarhet till klarhet. Laget har vunnit nio av sina tio senaste matcher (två Champions Hockey League-matcher inräknat) och är ett av seriens absolut formstarkaste lag. Göteborgslaget har spelat in 21 poäng på tio matcher och ligger tvåa i tabellen, tre poäng efter Rögle.

Växjö och Frölunda möttes under årets försäsong där Lakers gick vinnande ur striden. Matchen, som spelades i Alvesta, vann Växjö med 4-2 efter att Brendan Shinnimin blivit tvåmålsskytt i matchen.

Det brukar alltid blir jämna, tajta och tuffa matcher när Växjö och Frölunda drabbas samman. Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger där samtliga matcher slutade med uddamålet. Faktum är att tre av fajterna slutade med ett oavgjort resultat efter fulltid. Vid två av fallen vann Frölunda på straffar och i det tredje efter förlängning. Växjö vann en av de fyra matcherna. Den segern tog man på hemmaplan där segersiffrorna skrevs till 1-0 efter att Joel Persson gjort matchens enda mål.

Växjö brukar göra bra prestationer i Göteborg trots att segrarna uteblivit på sistone. Lakers har tagit poäng i två raka matcher i Scandinavium och kommer göra allt för att upprepa den bedriften redan i kväll. Växjö kommer såklart gå för seger, vilket skulle vara välbehövligt inför lördagens viktiga match hemma mot Brynäs.

Kvällens match spelas i Scandinavium, Göteborg, med nedsläpp 19.00.

Timmy Renud