Inför Örebro – Växjö
Publicerad: 2021-04-25
Senast kvitterade Örebro semifinalserien till 1–1 efter att man besegrat Växjö med 1–0 i VIDA Arena. I eftermiddag är det dags för den viktiga semifinal 3 i Behrn Arena.

Det blev, som väntat, en ny dramatisk och tajt semifinal senast. Örebro vann skotten i den första perioden med 9–3. I mellanakten var det Växjö som hade flest skott på mål då man vann skotten med 13–7. Trots det var ställningen 0–0 efter två perioder.

I början av den tredje perioden lyckades Linus Öberg spräcka Erik Källbergs nolla. Gästerna försvarade sedan sin ledning och vann med 1–0 efter att Jhonas Enroth i bortamålet motat samtliga 25 skott som Lakers avlossade på mål.

I och med Örebros seger senast är matchserien nu kvitterade till 1–1. Under söndagseftermiddagen väntar semifinal 3 i Örebro, där det vinnande laget har slagläge inför semifinal 4. Alla slutspelsmatcher är såklart viktiga, men dagens är extra betydelsefull.

Örebro är ett ruskigt starkt hemmalag då de segrat i 7/8 senaste hemmafajter. Växjö å sin tur har under en längre tid spelat bra ishockey på resande skridsko. Faktum är att Lakers vunnit tre raka bortafajter och 10/13 senaste matcherna utanför Växjöstad.

De båda lagen har drabbats samman två gånger i Behrn Arena under säsongen, där Örebro stått som segrare i båda. I det första mötet vann laget med 4–3 efter förlängning. I matchen efter skrevs segersiffrorna till mer komfortabla 6–2.

För övrigt brukar Örebro trivas bra hemma mot Växjö då man segrat i fyra raka inbördes möten i Behrn Arena. Lyckas Lakers bryta den trenden under söndagen? Om några timmar har vi svaret.

Dagens match spelas i Behrn Arena, Örebro, med nedsläpp 14:00.

Visste du att…

… 13 av de senaste 21 inbördes mötena lagen emellan (alla sammanhang inräknat) har slutat med uddamålet, där åtta av bataljerna slutat oavgjort efter 60 minuter.

… Örebro-stjärnan, Rodrigo Abols, leder alltjämt slutspelets poängliga med sina tio poäng (3+7) på sex matcher.

… Ilari Melart har skjutit näst flest skott på mål (23) i slutspelet. Richard Gynge är trea med 22 skott på mål.

… Örebro-målvakten, Jhonas Enroth, har bäst räddningsprocent i slutspelet då han motat hela 95,74 % av skotten.

… Växjö har bäst powerplayprocent i slutspelet med sina 35,71 %.