J18: Växjö slog Borås
Publicerad: 2017-12-10
J18
Under söndagen besegrade Lakers Borås efter att laget vänt underläge till seger med 4-2 efter tre mål i den tredje perioden.

Under söndagen spelade Växjö hemmamatch mot Borås som slutade med tre poäng. Trots att Lakers avlossade hela 17 skott på mål i den första perioden lyckades man inte överlista Felix Tengvall i bortamålet. Borås gjorde däremot ett mål under perioden och hade således ledningen inför den andra perioden.

Felix Franzén kvitterade till 1-1 efter endast 52 sekunders spel av den andra perioden och gav Lakers en kanonstart på mellanakten. Hemmalaget fick senare chansen i numerärt överläge två gånger om, men perioden slutade 1-0 till Växjö.

I den tredje perioden rasslade det till rejält i målburarna. Philip Pedersen sköt säsongens första mål med mindre än tio minuter kvar av den tredje perioden och bara 20 sekunder senare utökade Lakers sin ledning till 3-1 när Adam Bäckstrand målade. Knappt två minuter senare reducerade Borås på straff, men med 4.28 kvar av den ordinarie speltiden skickade Hugo Wirell in 4-2, vilket också visade sig bli matchens sista fullträff.

18 poäng på 22 matcher blev Lakers facit i J18 Elit Södra, Region Syd och med den noteringen hamnade man på en tiondeplats i tabellen. Nu väntar fortsättningsserien för ungtupparna. ** Statistik från matchen:**

• 0-1 (01:23) Adam Engen assist Edvard Pettersson
  • 1-1 (20:52) Felix Franzén assist Gustav Kapborg, David Chronvall
  • 2-1 (50:02) Philip Pedersen assist Filip Moen, Felix Franzén
  • 3-1 (50:22) Adam Bäckstrand assist Hampus Sjöbrink, Tom Nilsson
  • 3-2 (51:59) Erik Berlin – straff

- 4-2 (55:32) Hugo Wirell assist Tom Nilsson, Max Vilstrup-Olsen

Skott: 39-32 (17-12, 10-15, 12-5)