Inför Växjö – HV71
Publicerad: 2020-10-31
Inför
För två dagar sedan föll Växjö efter förlängning borta mot HV71. Redan under lördagskvällen har man chans till revansch då man återigen möts, denna gång i VIDA Arena.

I de två senaste matcherna har Växjö kvitterat sent och tvingat fram en förlängning. I såväl mötet mot Örebro som torsdagens derby mot HV71 slutade övertiden med förlust. Lakers öppnade dock matchen bäst och tog ledningen efter drygt sju minuters spel. HV71 kvitterade under mellanakten för att sedan ta ledningen i början av den tredje perioden. Ilari Melart prickade sedan in 2-2 med 1.34 kvar av den ordinarie speltiden. Därefter avgjorde hemmalaget under förlängningen med endast 25 sekunder kvar.

Förlusten senast gjorde att Växjö halkade ned på en sjundeplats i tabellen med sina 17 poäng på elva matcher. Man är endast två poäng bakom sexan Skellefteå och två poäng före rivalen, HV71. Det ska dock tilläggas att såväl Skellefteå som HV71 har spelat en match mer än Lakers.

Under fjolårssäsongen möttes man fyra gånger där matcherna slutade på följande vis:

24/10 HV71 – Växjö 4-1 28/11 Växjö – HV71 2-4 1/2 HV71 – Växjö 5-0 18/2 Växjö – HV71 5-1

HV71 vann alltså tre av fyra matcher. De möttes även två gånger under årets försäsong där de båda lagen vann en varsin match på hemmaplan. HV71 med 3-2 efter förlängning och Växjö med klara 5-1 efter att Emil Pettersson blivit tvåmålsskytt.

HV71 är nu uppe i tre raka vinster i SHL, en segersvit som Växjö vill sätta skeppar i hjulen för. Lakers är ett erkänt starkt hemmalag och har segrat i tre av de fyra senaste matcherna i VIDA Arena. Lägg därtill att man tagit fem vinster på de sju senaste hemmamatcherna mot HV71 (träningsmatch inräknad). Nu är det dags för ny hemmaseger och revansch efter torsdagens förlängningsförlust!

Kvällens match spelas i VIDA Arena och har nedsläpp 18:00.