Inför Växjö - Frölunda
Publicerad: 2022-03-15
Inför
Tre ynka matcher återstår av årets grundserie innan SM-slutspelet drar i gång. Under tisdagskvällen gästas Växjö av Frölunda i ett nytt viktigt möte lagen emellan. Tar Lakers snabb revansch från förlusten senast?

Under lördagseftermiddagen föll Växjö tungt med uddamålet 1–2 hemma mot Luleå efter att Oskar Engsund skickat in segermålet blott sju (!) sekunder från slutet. För övrigt gjorde Hardy Häman Aktell Lakers enda mål i matchen.

Förlusten senast var Växjös andra raka nederlag och man har endast lyckats spela in en viktoria på de fem senaste försöken. Trots det ligger man alltjämt femma i tabellen då man spelat in 77 poäng på 49 matcher. Man är endast två poäng före sexan Örebro och sjuan Färjestad. Vidare ligger man tre poäng bakom fyran, och kvällens motståndare, Frölunda.

Kvällens gästande lag letar också, precis som Växjö, efter formen. Allra senast föll man hemma mot bottenlaget Malmö med 1–3 och göteborgarna har bara tagit en trepoängare under sina sju senaste matcher. Man har tre poäng till godo på Växjö och är lika många pinnar bakom trean Skellefteå. Det skall även tilläggas att Frölunda spelat två matcher färre än Lakers.

Växjö och Frölunda möttes så sent som för fem dagar sedan i en match som Frölunda till slut vann med 5–4 efter förlängning. Såväl Joel Persson som Joel Kellman noterades för 1+2 vardera, men det hjälpte alltså föga. Frölunda har därmed vunnit tre av tre matcher mot Lakers under säsongen. I kväll är det således dags att bryta den sviten lagom inför det stundande slutspelet, där de båda lagen mycket väl kan stöta på varandra.

Fjolårssäsongens resultat:

  • 15-10-20 | Frölunda – Växjö 3–2
  • 01-12-20 | Växjö – Frölunda 8–0
  • 29-03-21 | Växjö – Frölunda 3–2
  • 02-04-21 | Frölunda – Växjö 2–1

48 poäng på 25 matcher är Växjös facit på hemmais den här säsongen och med den noteringen är man fjärde bäst i SHL sett till antalet inspelade poäng som hemmavärd. Frölunda å sin tur har skrapat ihop 33 poäng på resande skridsko, vilket är femte bäst i serien.

Såväl Växjö som Frölunda behöver segra i afton, inte minst Lakers som har såväl Örebro som Färjestad endast två poäng bakom sig i tabellen. Vill man dessutom ha chans att avancera förbi Frölunda i tabellen krävs det tre poäng i afton. Kvällens match har således alla förutsättningar för att bli en spännande och dramatisk tillställning. Missa inte chansen att se den på plats!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar redan 17:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö förlorat två av sina tre senaste hemmamatcher.

… Joel Persson gjort poäng i fem raka matcher (2+6).

… Frölunda-stjärnan, Ryan Lasch, leder SHL:s poängliga med sina 60 pinnar (12+48).

… Frölunda förlorat fyra raka matcher på resande skridsko.

… senast Frölunda vann efter ordinarie speltid i VIDA Arena var i januari 2016.

Timmy Renud