• Huvudsponsorer

Inför Växjö – Malmö kvartsfinal 1

17 mars 2017 13:30
Inför

Äntligen är årets höjdpunkt, SM-slutspelet 2017, här! Serievinnarna Växjö ställs mot tabellåttan Malmö i kvartsfinal, där serien avgöras i bäst av 7 matcher med start i VIDA Arena i afton.


Växjö vann årets SHL-grundserie efter att man spelat in 99 poäng på 52 matcher. Med den poängnoteringen kom man en poäng före tvåan HV71 och två poäng före trean Frölunda i den jämna tabellen.

För ett par dagar sedan stod det klart att Växjö ska göra upp med Malmö i kvartsfinal efter att tabellåttan slog ut Luleå i åttondelsfinalen i måndags samtidigt som Färjestad besegrade Djurgården i den tredje- och avgörande matchen i onsdags.

Matchserien mot Malmö inleds i afton hemma i VIDA Arena. Därefter spelar man varannan dag, varannan match i Växjö/Malmö, tills något av lagen står på fyra segrar.

Kvartsfinalsmotståndaren Malmö slutade på en åttondeplats i tabellen efter att man spelat in 81 poäng på 52 matcher. Med den siffran blev man nio poäng efter den sjätte- och sista direktplatsen till kvartsfinal. Skånelaget fick istället spela en matchserie mot Luleå i bäst av 3 för att ha chans att avancera till kvartsfinal.

Den första åttondelsfinalen vann Malmö med klara 6-1 på hemmaplan. Den andra åttondelsfinalen, som spelades i Luleå, blev desto tätare men återigen vann Malmö. Denna gång skrevs segersiffrorna till 5-4 efter att Robin Alvarez gjort det matchvinnande målet med endast 37 sekunder kvar av den ordinarie speltiden.

Växjö och Malmö drabbades samman fyra gånger under grundserien där lagen vann två matcher vardera. Lakers vann de två första mötena (en hemma och en borta) medan Malmö vann de två sista (en hemma och en borta).

Torsdagen den 27 oktober drabbades de båda lagen ihop för första gången under säsongens grundserie. Matchen spelades i Malmö Arena där Lakers vann med klara 3-0 efter att Tuomas Kiiskinen, Robert Rosén och Geoff Platt gjort lagets mål i matchen.

Det andra mötet ägde rum i VIDA Arena torsdagen den 17 november. Den matchen blev målmässigt jämnare där Växjö till slut vann med uddamålet 2-1. Dennis Everberg satte 1-0 för Lakers medan Geoff Platt noterades för det matchvinnande 2-1-målet i mitten av den andra perioden.

Det tredje mötet lagen emellan spelades i Malmö Arena torsdagen den 23 februari. Den matchen vann Malmö med 4-3 efter straffar efter att Lakers kvitterat Malmös 3-2-ledning med endast nio sekunder kvar av den ordinarie speltiden. Robert Rosén, Eric Martinsson och Dennis Everberg gjorde Lakers mål i matchen.

Det fjärde och senaste mötet mellan Växjö och Malmö spelades i den sista omgången i VIDA Arena. Matchen bjöd på hela nio mål där gästerna gjorde fem utav dessa. Olli Palola blev tvåmålsskytt i matchen medan Pontus Netterberg och Erik Josefsson gjorde ett varsitt mål för hemmalaget.

Växjö och Malmö drabbades samman fyra gånger under säsongen som gick där matcherna slutade på följande vis:

  • 2015-09-26 | Växjö – Malmö 4-3
  • 2015-11-22 | Malmö – Växjö 2-7
  • 2016-01-14 | Växjö – Malmö 1-5
  • 2016-02-18 | Malmö – Växjö 3-1

De båda lagen vann två matcher vardera, en på hemmaplan och en på bortaplan, mot varandra under säsongen som gick. Matcherna bjöd på en hel del mål där det totalt blev 25 stycken.

Räkna med en fartfylld och underhållande match i afton i ett kokande VIDA Arena. Äntligen är årets SM-slutspel här!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!