Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Ishockey för första gången

22 januari 2016 17:00
Jennie Skoog, Alexander Toresson
Jennie Skoog, Alexander Toresson
Jennie Skoog, Alexander Toresson
Nyhet

I samband med gårdagens hemmamatch mot Örebro var det speciella gäster på plats. Närmare 280 ensamkommande flyktingbarn bidrog till den goda stämningen i Vida Arena trots sin ringa kunskap om sporten.


De fyra ungdomarna som intervjuas har alla gemensamt att de endast varit i Sverige i två månader, och de är alla ursprungligen från Afghanistan.

– Sverige är ett bra land men vädret är riktigt kallt. Vi måste klä oss i varma kläder, säger de och pekar på sina täckjackor liggandes på sittplatserna bakom dem.

För första gången i sina liv ser de en ishockeymatch och de tycker stämningen i Vida Arena är fantastisk. De berömmer motsatt sida (Lakejerna) för sin sång och sitt hejande. Själva hejar de så högt de bara kan. När Lakers, eller som ungdomarna säger “det blåa laget”, gör sitt första mål skriker de sig hesa. Förutom målen tycker de att tacklingarna utgör det bästa av matchen - något de vill se mer av i kommande perioder.

Inför tredje och sista periodens start har de redan förutspråkat ett lika resultat, de säger att resultatet blir 2-2, och hoppas på att få se Lakers skjuta mål på straffar och därmed vinna kampen.

Själva har de aldrig åkt skridskor eller spelat ishockey, fotboll är mer av deras grej. Skulle de däremot få chansen att prova isen skulle de inte tacka nej, och skulle de få chansen att se ytterligare en match då Lakers spelar så lovar de att heja sig hesa på nytt.