Matchserien lever vidare efter vinst med 2-0
Publicerad: 2017-03-25
Växjö ville inte gå på sommarlov redan och vann 5:e matchen med 2-0 genom att avgöra i andra perioden genom Emil Pettersson och Tuomas Kiiskinen.

Det är Malmö som kommer ut starkast i inledningen av första perioden. Hemmalaget ser väldigt tagna ut av stundens allvar. Efter 3:38 åker hemmalagets Josh Hennessy ut 2 minuter för crosschecking. Malmö skapar ett visst tryck ner mot Joacim Eriksson, men man får inte till några farliga lägen och Växjö reder ut det tämligen enkelt. Efter Malmös powerplay får gästerna sen ett jätteläge framför Eriksson, men Eriksson gör en kalasförflyttning och räddar skottet med kroppen. Efter 11:49 är det sen hemmalagets tur att få chans i powerplay sen André Benoit åkt ut 2 minuter för interference.Växjö skpar ett kanonläge genom ett bra spel i powerplayet, där Dennis Everberg blir helt ren framför Christopher Nihlstorp, men Everberg får inte upp pucken vid avslutet och Nihlstorp räddar med skridskorn. Växjö sliter sig till ytterligare ett powerplay efter 16:08 när Fredrik Händemark åker ut för interference, men det blir egentligen bara ett sätt för klockan att ticka 2 minuter. Hemmalaget får inte alls till sitt spel, och Malmö fredar sig enkelt. När vi spelat 20 minuter är det fortfarande målllöst i VIDA Arena. Skotten i perioden slutar 6-8 till Malmö. När lagen ska åka av isen efter perioden blir det sen ett rejält liv när lagen möts på isen, och domarna får fullt upp med att sära på lagen, och det blir inga utvisningar för något av lagen trots allt.

Växjö får en flygande start i andra och tar ledningen redan efter 1:13. En hög press från hemmalaget och man vinner pucken på blålinjen, Olli Palola tar ett par skär in i zonen och knäpper iväg ett skott, och Emil Pettersson håller sig framme och styr in 1-0! Efter 6:08 åker hemmalagets Robert Rosén ut för en tveksam slashing. Men i ärlighetens namn är det hemmalaget som är det bättre laget under dom 2 minuterna, och man får ett friläge i boxplayet, men Nihlstorp följer med bra på Everbergs långa dragning och håller pucken borta från nät. Och nu blir det grinigare och grinigare på isen, och läktaren. Malmö åker efter 10:54 på ett lagstraff för 6 man på banan. Hemmalaget snurrar ganska friskt i Malmös zon, men man får inte riktigt till avsluten, och bortalaget reder ut sitt boxplay. Växjö får ett nytt powerplay efter 15:29 när Rhett Rakhshani drar på sig en 2:a för crosschecking, och det skulle Växjö utnyttja! Dennis Everberg släpper pucken till Emil Pettersson, Pettersson slänger pucken mot mål och träffar stolpen, pucken studsar åt sidan där Tuomas Kiiskinen slår till returen mot mål, Noah Welch står i målburen och får bort pucken, och målet flyttas och domaren blåser av spelet. Men i eftersnacket ringer situationsrummet till VIDA Arena och vill kolla på situationen närmare. Och efter en stunds tittande på video så fastslår man att pucken faktiskt var över linjen och 2-0! Erik Josefsson åker ut för tripping efter 16:54, men återigen är det hemmalaget som dikterar vilkoren på isen under dom 2 minuterna och Malmö skapar ingenting. Ville Leino åker ut 2 minuter för hög klubba med 46 sekunder kvar av perioden, men Malmö hinner inte här heller skapa något tryck mot hemmalagets box och vi går till vila med 2-0. Skotten i den andra är omvända efter första perioden, nämligen 8-6, men denna gång till Växjö.

Malmö inleder alltså tredje med powerplay i 1:14, men även detta reder Växjö ut på ett mycket bra sätt. Malmö fortsätter att försöka komma till i offensiven, och även om man snurrar ganska friskt i Växjös zon, så spelar Växjö ett riktigt bra försvarsspel och släpper inte in Malmö till några farliga lägen. Växjö fortsätter spela oerhört stabilt spel över hela banan och gästerna kommer ingenstans i sin offensiv. Efter 15:44 drar gästernas Nils Andersson på sig en 2:a för tripping, och även om inte Växjö går stenhårt mot att avgöra så tickar 2 minuter av klockan. I ett sista försök från Malmö att skaka liv i matchen plockar man ut målvakten. Men med 54 sekunder av perioden kvar hakar sig Noah Welch hela vägen hem till Malmö med en ett litet stopp i utvisningsbåset, och Växjö spelar av sista minuten lugnt och fint. Vilket ger en vinst till hemmalaget med 2-0 och serien lever vidare! Växjö vinner skotten i den sista perioden med 7-6.

Ny match väntar i Malmö Arena på måndag, där Växjö måste åka ner och hämta hem en seger för att inte gå på sommarlov, och det är inget vi vill!