• Huvudsponsorer

J20: Inför åttondelsfinal 2

17 mars 2017 13:00
J20

Växjö fick en smakstart på åttondelsfinalserien mot Linköping. Lakers vann onsdagens bortamöte med 3-2 efter förlängning och har chansen att avancera till kvartsfinal hemma i Växjö Ishall redan i afton.


J20:s SM-slutspel är äntligen igång. I onsdags spelades den första åttondelsfinalen och Växjö fick en lysande start på matchserien som avgöras i bäst av 3 matcher. Lakers lyckades nämligen besegra Linköping på bortaplan med 3-2 efter förlängning och har nu chansen att avgöra matchserien redan i afton då åttondelsfinal 2 går av stapeln i Växjö Ishall.

Segern i åttondelsfinal 1 satt dock väldigt långt inne. Lakers öppnade matchen bra och gjorde 1-0 redan efter två minuter och elva sekunder, därefter vände hemmalaget till 2-1. Med blott 34 sekunder kvar av den ordinarie speltiden kvitterade Jonas Röndbjerg och tvingade på så vis fram en förlängning. Under övertiden avgjorde Jonathan Augustin för Lakers i spelformen powerplay.

Växjö och Linköping har nu mötts fyra gånger under säsongen där Lakers vunnit samtliga möten. Lyckas Växjö vinna även kvällens match avancerar man till kvartsfinal efter 2-0 i matcher. Skulle det bli förlust ikväll spelas en tredje- och avgörande match i Växjö Ishall redan under lördagen.

Kvällens match spelas i Växjö Ishall med nedsläpp 19.00. Välkomna!