Förlust på straffar mot Frölunda
Publicerad: 2018-12-08
Fullsatt Scandinavium och Frölunda väntade Växjö Lakers under lördagen. En match som innehöll det mesta utom mål där Johan Gustavsson och Viktor Fasth spelade huvudrollerna.

Hemmalaget från Göteborg inleder extremt aggresivt, men Växjö var väl förberedda på just detta och man stod upp bra i sin egna zon. Efter det är det Växjö som tar över spelet och man skapar mängder av chanser, men Johan Gustavsson i Frölundamålet får göra några svettiga räddningar. Efter 7:24 får gästernas Linus Högberg sätta sig på botbänken 2 minuter för en fasthållning i en Frölundakontring. Frölunda pressar Växjös box och Viktor Fasth något enormt, men Fasth gör även han ett par svettiga räddningar i underläget, och Högberg är tillbaka i spel igen. Spelet jämnar ut sig efter Frölundas powerplay, det är väldigt hög fart från bägge lagen och det skapas lägen åt bägge hållen och Gustavsson och Fasth får slita hårt för att hålla trissan från nätet. Men vi får en mållös förstaperiod i Scandinavium (fullsatt) och dom 12 044 personerna får se en riktigt underhållande period där det åks mycket skridskor, bra fart på pucken, och bra chanser åt bägge lagen. Skotten i första slutar 8-7.

Andra perioden inleder ganska så likt den första. Det är forsatt bra fart i spelet, men kanske att målchanserna är lite sämre. Frölunda får även matchens andra powerplay efter 8:26 då Linus Fröberg får vila 2 minuter för en hakning i en tilltrasslad situation bakom Fasths målbur. Frölunda sätter pånytt upp ett bra powerplay, men Lakers visar att man är seriens bästa lag i boxplay och man står emot även dessa 2 minutrarna med en man mindre på isen. Efter 12:11 är det dags för ett nytt boxplay för Växjö sedan Daniel Rahimi fått en 2:a för en tripping. 13:11 får hemmalaget ett ännu bättre läge sedan Arvid Lundberg rensat pucken från egen zon rakt upp på läktaren, 2 minuter och spel 3 mot 5 i 1 minut. Oliver Bohm, Peter Andersson och Erik Josefsson sliter som hästar och Växjö reder ut 3 mot 5 och Rahimi tillbaka i spel men forsatt spel 4 mot 5. Växjö reder ut även sista minuten och man klarar ut det prekera läget, 5 mot 5 igen. Även den andra perioden slutar mållös. Frölunda tar över spelet ganska så rejält, men inte så konstigt med sina powerplaylägen, men Växjö gör det riktigt bra och städar undan både puck och Frölundaiter på ett bra sätt. Skotten i andra slutar 11-2 till hemmalaget.

Frölunda tar kommandot i den tredje perioden, och får långa anfall i inledningen men utan att skapa några farliga lägen mot Viktor Fasth. Frölunda äger dom första 10 minutrarna av perioden, men man spelar otroligt mycket i Växjös zon, men Växjö är forsatt väldigt bra bakåt och jobbar oerhört hårt i defensiven, men det gör dessvärre att offensiven blir lidande och man har svårt att få till några anfall fram till powerbreaket. Växjö lyfter upp spelet en aning efter powerbreaket, men det är forsatt Frölundadominans i spelet. Men inte heller i den tredje perioden får vi se något mål även om det var en massiv press av hemmalaget så gör Lakers en helgjuten insatts i defensiven. Vi får en förlänging för att skilja lagen åt. Skotten i den tredje slutar 11-4.

Spel 3 mot 3, och det blir enorma ytor på isen. Det svänger fram och tillbaka, vänster till höger, höger till vänster., tillbaka och fram. Bägge lagen skapar sina lägen, men inte här heller kan man skilja lagen åt, utan det får gå till slutdestinationen, straffar! Skotten i förlängningen slutar 3-4.

I straffläggningen vinner Frölunda. Det gick till förlängninigsstraffar innan första pucken gick i nät bakom Viktor Fasth, där Frölundas Samuel Fagermo är den som avgör tillställningen. Växjös 4 missade straffar slogs av Joel Persson, Roman Horàk, Brendan Shinnimin och Julius Junttila.

En bra ishockeymatch där bägge lagen spelade med hög fart och det kändes inte som en 0-0 match efter 65 spelade minutrar. Men både Johan Gustavsson och Viktor Fasth var riktigt bra för dagen. Vi bryter ihop och kommer igen i nästa match! 1 poäng är bättre än 0.