J20: Förlust i premiären
Publicerad: 2020-01-11
Under lördagen var det äntligen dags att dra igång J20 SuperElit Top 10. Växjö gästade MODO och föll med 3-7 i en målrik tillställning lagen emellan.

Äntligen är J20 SuperElit Top 10 igång! Under lördagen gästade Växjö Örnsköldsvikslaget MODO där man föll med 3-7 i en minst sagt målrik tillställning lagen emellan.

Växjö fick en tung start på matchen då MODO gjorde såväl 1-0 som 2-0 inom loppet av 54 sekunder i slutet av perioden.

Under den andra perioden reducerade Växjö redan efter fem minuter. Målet prickades in av William Magnusson assisterad av Nils Thomasson och Lucas Edmonds. MODO återtog dock sin tvåmålsledning några minuter senare och utökade även den till 4-1. Med endast 37 sekunder kvar av mellanakten reducerade Växjö på nytt, denna gång genom Tom Fridén i powerplay.

I den tredje perioden skapade Växjö en hel del, men det var MODO som gjorde de flesta målen. Hemmalaget satte tre fullträffar under slutakten medan Lakers endast lyckades få in en puck förbi Lucas Jägbring i MODO-målet. Matchen slutade därmed 7-3 till MODO.

Skott: 23-29 (8-7, 8-11, 7-11)

Växjö spelar härnäst redan under söndagen då man gästar Luleå. Luleå föll, precis som Växjö, i sin premiärmatch. Frölunda vann fajten med klara 5-2 på bortaplan.