J20: Växjö vann efter stort drama
Publicerad: 2018-03-23
J20
Växjö vann måstematchen mot Karlskrona med 4-3 efter förlängning under fredagskvällen och kvitterade matchserien till 1-1. Under lördagen väntar den tredje- och direkt avgörande kvartsfinalen.

Vinna eller försvinna var det som gällde för Växjös J20-lag under fredagskvällen. Lakers lyckades kriga till sig en vinst efter att August Nilsson avgjort i förlängningen och Växjö kvitterade därmed matchserien till 1-1.

Växjö kom ut riktigt bra i den första perioden och skapade stundtals ett massivt tryck mot Karlskrona. Efter knappt elva minuters spel lyckades Filip Cederqvist överlista Arvid Holm i bortamålet. Lakers 1-0-mål blev periodens enda.

Inledningsvis av den andra perioden fick de båda lagen ett varsitt numerärt överläge som inget av lagen lyckades utnyttja. I mitten av mellanakten utökade Dominik Bokk hemmalagets ledning till 2-0, men Karlskrona skulle resa sig omgående och komma ikapp. Inom loppet av två minuter och 38 sekunder reducerade och kvitterade gästerna. Lakers fick chansen i powerplay under slutminuterna av perioden och tog ledningen på nytt när Axel Sundberg hittade nätmaskerna bakom Holm i bortamålet.

I den tredje perioden jagade gästerna en kvitteringspuck som man också fick in relativt fort när Whim Stålberg satte 3-3 efter drygt sex minuter. Båda lagen fick varsna två powerplay under slutakten men såväl Pontus Eltonius i Lakers-kassen som Arvid Holm i bortamålet höll tätt och matchen gick till förlängning.

Efter drygt fyra minuter av övertiden åkte gästerna på en tvåminutersutvisning och Växjö behövde endast sex (!) sekunder på sig för att utnyttja det numerära överläget. Filip Karlsson-Tägtström och Axel Sundberg assisterade August Nilsson till det matchvinnande 4-3-målet.

Skott: 35-22 (12-3, 11-10, 9-8, 3-1)

Redan imorgon, lördagen den 24 mars, spelas den tredje- och direkt avgörande kvartsfinalen mellan Växjö och Karlskrona. Matchen spelas, precis som kvällens match, i Växjö där pucken släpps 14.30!