Växjö Lakers vann mot formstarkt Skellefteå
Publicerad: 2018-11-24
Kvällens match mot Skellefteå AIK blev en tät och jämn match, båda lagen kom med vinster i bagaget och hade en uppåtgående form. Riktigt bra insatser från både gamla och unga spelare säkrade 3 nya poäng.

Första perioden startade nästan omgående med en utvisning för Roman Horák för en fasthållning 00:32. Den vassaste målchansen vaskade dock Växjö fram, då Holmberg och Röndbjerg kom loss i en två mot etta, men Armalis lyckades mota pucken. Gästerna lyckades inte alls med sitt powerplayspel, utan Horák fick snart spela igen. Båda lagen startade ganska disciplinerat. Skellefteå skapade långa anfall stundtals, men Lakers var inte sämre dem utan la både hårda och välriktade passningar till varandra. Mattis Olimb fick åka och sätta sig 09:46 för en interference på Shinnimin, och det var dags för Lakers att spela powerplay. Man genomförde ett ganska bra pp, och var nära ett par gånger då Holmberg två gånger om spelade bakom ryggen in i slottet. Skellefteå blev fulltaliga igen. Gästerna skulle få ytterligare en chans i ett numerärt överläge 13:17 då Bokk fick sitta två minuter för en hög klubba. Viktor Andrén, som stod i Lakers mål ikväll, kanske gjorde årets räddning då han sidoförflyttning och en plock som lyfte taket i VIDA Arena då Olimb kom helt fri och hade öppet mål. Men strax därefter fick Viktor kapitulera, då Jimmie Ericsson kunde raka in en retur. 0-1 efter 15:26. Men fjärdelinan med Josefsson i spetsen och två riktigt hungriga ungdomar, Cederqvist och Heljemo var inte riktigt nöjda med resultatet på scoreboarden, och när Josen hittade Heljemo i slottet och Jakob fick göra sitt första SHL-mål och höra publikens jubel då hans balja innebar en kvittering i matchen. Målet kom 18:19 och assist till Josen och Joel Persson och vi gick till pausvila med 1-1 i mål, skott på mål 9-9, utvisningarna 1x2minuter för Lakers och 2x2 minuter för gästerna.

Period två startade och återigen fick vi se en välspelad inledning, båda lagen vårdade puck och kom till avslut, och offerviljan att täcka skott och stå upp var båda lagen duktiga på. Det var också helt jämt i skottstatistiken fram till periodens första utvisning som drabbade gästerna då Johan Alm åkte för en fasthållning av klubban som tillhörde Joel Persson. 08:37 kom denna utvisning och det behövdes enbart 17 sekunder innan Lakers tog ledningen, en riktigt snygg kombination, där Joel Persson och Shinnimin fick fram pucken till Roman Horák som på direktskott stänkte in ledningspucken och Skellefteå blev fulltaliga. Men glädjen skulle bli kortvarig. Västerbottningarna kvitterade 12:45 genom Patrik Norén som hittade maskorna bakom en helt skymd Andrén. I samband med periodens sena powerbreak fick utvisningsbåset ta emot nya gäster 14:05, en från varje lag Linus Lindström och Linus Fröberg för interference, vilket innebar 4-4 spel. Lite senare, 14:35 visades även Emil Djuse ut för en fasthållning och 4-3 spel för Lakers i 56 sekunder väntade och sedan halvminuten i 5-4. Lite slarv i 4-3 spelet gjorde att Växjö inte kunde utnyttja läget, dock skapade man lite mer i 5-4 spelet, och det var riktigt nära att det ringde precis innan Skellefteå blev fulltaliga. Period nummer två för kvällen var slut och även denna period slutade 1-1, skott på mål 11-7 och utvisningarna 1x2 för VLH och 3x2 för SAIK.

Tredje perioden startade och vi börjar väl med ett mål då! One man show signerat Julius Junttila som kopierade Foppa/Nilsson och delikat satte 3-2 efter bara 27.sekunder. Kanske inte den öppningen Tommy Samuelsson och Skellefteå önskade. Men gästerna har ju kvitterat tidigare ikväll och kan göra det igen. Lakers spelade bra de följande minuterna efter ledningsmålet. Gästerna kändes lite stressade med hittade tillbaka till sitt spel efter några byten. Men Lakers radade upp ett antal fina lägen., inte sällan var det våra unga spelare inblandade, Cederqvist, Heljemo, Bokk och Röndbjerg för att nämna några, Med ”di gamle” skulle inte visa sig sämre, och efter att antal försök så hade Pesonen justerat in siktet och kunde raka in 4-2 målet bredvid en överspelad Armanis. Målet kom 12:10 och förarbetades av Junttila och Horák. Robin Alvarés tacklade Shinnimin otäckt nära sargen, och då fick han Linus Fröberg på sig, och de två kombattanterna fick vars 2+2 för fighting, utvisningar som kvittades bort. Nu förväntade alla i ladan en forcering från gästerna, men med endast 3:44 kvar att spela så hamnade ytterligare en vit spelare i utvisningsbåsen då Andreas Wingerli gjorde sig skyldig till en tripping då han fällde Josefsson. Strax efter det fick Bokk en klubba i ansiktet med den släppte domarna. Powerplay för Lakers och man är riktigt nära att punktera matchen. Men tiden rann ut för gästerna mot ett Växjö Lakers som stod upp de sista minuterna, och tog 3 nya poäng genom en bra laginsats. Vi summerar matchen så här: 4-2 i mål, skotten på mål slutade 25-22, och utvisningarna 5x2 för Lakers och 7x2 för Skellefteå.

Nästa hemmamatch är den 28/11 kl 19.00 i VIDA Arena. Örebro kommer på besök så se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu