Övertidsseger mot Örebro
Publicerad: 2020-11-10
Match igen efter ett landslagsuppehåll och Örebro är det som gästar Vida Arena. I en jämn match avgör Ilari Melart för hemmalaget 3.09 in i förlängningen och bonuspinnen stannar i Småland.

Tisdag kväll och och återstart av ligan efter ett landslagsuppehåll på 10 dagar. Och det är gnällbältets stolthet Örebros HK som gästar Vida Arena. Och när pucken släpps så känns det direkt som att det finns mycket energi i laget efter den långa vilan. Man flyger ner i offensiv zon och sätter press på gästerna. Men tyvärr får man nog säga, så är fokuseringen inte riktigt där, och inte synkningen heller. Passningarna är dåliga och man tappar mycket tempo initialt pga av tappade puckar.

Och trots att det är hemmalaget som får matchens första PP spel när Emil Larsson får vila 2 minuter 3.35 in i matchen. Men även detta spelmoment hackar för hemmalaget. Och det brukar vara mer en regel än ett undantag i dessa lägen att motståndaren till slut får in pucken. Och i en kontring så är det Robin Kovac som hittar in i när vid närmsta stolpe och Fasth får vittja kassen efter 6.05.

Hemmalaget har fortsatt svårt att hitta det som krävs. Efter 11.25 åker Abols ut för en interference. Och även PP:t fortsätter att hacka betänkligt. Men från ingenstans lyckas Karlström stressa fram ett misstag från Örebroförsvaret i slutet av PP:t. Och Karlström hittar fram med en fin passning genom målgården till Jack Drury som äntligen får spräcka sin målnolla.

I slutet av första perioden får Häman Aktell vila sig efter en puckout. Men Örebro får ingen utdelning i sitt sista första PP utan hemmalaget spelar riktigt bra i sitt boxplay. Perioden slutar 1-1 och Lakers vinner skotten med 9-5.

Den andra perioden blir väl spelmässigt inget jättelyft. Fortfarande mycket slarv och dålig struktur i spelet. Lakers har många långa och fina anfall där man sätter gästerna på prov ordentligt. Men den gemensamma nämnaren här är nog att spelet mest befinner sig på utsidan. Det känns lite bekvämt och man tror kanske att man ska kunna lirka upp Örebroförsvaret med finess.

Detta lyckas dock bara en gång den här perioden. Det är när klockan stannar på 9.48. För en gångs skull tar man sig in i den heta delen framför Jhonas Enroth i Örebrokassen. Och det är Forslund och Ludvig Nilsson som till slut hittar Melart, som i sin tur hittar krysset för Lakersledning med 2-1.

Men slarven fortsätter att ställa till det och efter dåligt agerande i egen zon fiskar Emil Larsson upp pucken och till slut med en backhand högt upp vid första stolpen, i nättaket sätter han 2-2 kvitteringen. Och tiden är 16.20. Synd att man inte lyckas hålla ledningen perioden ut.

Att Lakers är lite bekväma så långt ser vi på skotten som vinns av gästerna med klara 4-9.

Och det blir i stort en ganska medelmåttig match sett över 60 minuter och tredje perioden blir inget undantag. Det enda egentligen som är värt att nämna från den tredje ronden är väl att Peter Andersson får sin andra tvåa i matchen. Det enda vi noterar i protokollet, vilket också betyder att vi går till ett avgörande i övertid.

Och i övertid är det definitivt hemmalaget som visar mest energi och det första vi ser är Emil Forslund som skatar sig fri, men Eneroth står i vägen. I den 4:e övertidsminuten bjuds vi på lite individuella prestationer av hög klass. Först är det Joel Persson som dribblar sig igenom hela Örebrolaget och kommer fri men även här står Enroth i vägen.

Strax efter tar Forsbacka Karlsson pucken från egen zon, och skapar själv en två mot etta och hittar med en precisionspassning Ilari Melart som fastställer resultatet till 3-2 och bonus pinne stannar i Småland. Skotten vinns av gästande Örebro med 26-27. Nästa match på torsdag borta mot Skellefteå och på lördag gästar Luleå Vida Arena med nedsläpp kl. 15.15.