Förlust mot Djurgården
Publicerad: 2017-10-08
Växjö förlorade mot Djurgården med 2-1 på Hovet denna söndag. En match som var tät och jämn men där Djurgården växlade upp i sista perioden och vände 0-1 till 2-1.

Vi får en ganska avvaktande inledning från bägge lagen där man känner lite på varandra. Hemmalagets Rene Bourque åker ut 2 minuter efter att ha kört på Viktor Fasth framför Fasths målbur efter 3:05 och eftermiddagens första powerplay för Växjö. Växjö får inte riktigt till det denna gång och Djurgården klarar ut sitt boxplay utan några större problem. Spelet fortsätter vara ganska så avvaktande, men Växjö börjar ta över lite mer och mer i spelet. Efter 14:07 åker gästernas Ben Youds ut 2 minuter för interference. Djurgården etablerar ett visst tryck i Växjös zon och mot Viktor Fasth, men Växjö klarar också ut sitt boxplay och Youds på isen igen. Efter ganska så exakt 17 minuter får Axel Jonsson-Fjällby ett friläge mot Viktor Fasth efter en spelvändning, men Fasth är otroligt följsam i dragningen och räddar med benskyddet. Djurgården tar över lite av spelet efter Youds utvisning, men vi får inte se några mål i den första perioden. Skotten var det också snålt med, 5-4 till Djurgården.

Andra perioden inledes även den väldigt tillknäppt, inte att det är dåligt spel, men det är två bra lag på banan som inte bjuder varandra på någonting. Efter 5:09 åker Växjös Eric Martinsson ut 2 minuter för otillåtlig tackling och nytt powerplay för Djurgården. Växjö gör ett förbaskat bra boxplay och Djurgården kommer knappt in i offensiv zon på 2 minuter och Martinsson tillbaka i spel. Efter drygt 10 minuter får gästernas Jonas Röndbjerg ett friläge efter hemmalaget gjort ett dåligt byte, men Djurgårdens Adam Reideborn i målet är följsam och stänger igen mellan benen. Och vid blockeringen blir det ett kramkalas där det slutar med att hemmalagets William Lagesson får 2 minuter för roughing, och Växjös Pontus Netterberg 2+2 för roughing och slashing så nytt powerplay för Djurgården. Djurgården etablerar i detta powerplayet ett tryck ner mot Växjös box och Fasth, men man kommer ändå inte till några farliga avslut och Växjö 5 man igen. I boxplayet ska också nämnas att Liam Reddox får ett bra läge för gästerna ute till höger om Reideborn, men han räddar med sitt högra benskydd. Det känns ändå som om matchbilden nu börjar väga över till Djurgården allt eftersom minuterna tickar på. Efter 15:45 får vi en dubbelutvisning sedan Patrik Lundh och Daniel Rahimi gosat lite framför Viktor Fasth och spel 4 mot 4. Och med större ytor på isen skulle vi få matchens första mål. Liam Reddox trycker sig fram längst med vänsterkanten och drar iväg ett avslut mot Reideborn, Reideborn ser inte vart pucken tar vägen, men den ligger helt ren i hans målvaktsområde, Martin Lundberg trycker sig fram och liggandes i luften vispar in 0-1 vid tiden 16:13. Eric Martinsson noteras också för assist på målet. Det är det sista att rapportera av den andra perioden och gästerna går in i paus med 0-1 på tavlan. Skotten slutar 5-12 till Växjö.

Det skulle bara gå 1:15 in i tredje perioden innan Djurgården skulle kvittera matchen till 1-1. En vunnen tekning i offensiv zon av Linus Johansson, bak till William Lagesson som skickar pucken mot mål som Fasth släpper retur på och Mikael Ahlén håller sig framme och rakar in returen. Efter 2:30 får hemmalagets Rene Bourque ett friläge men där är Fasth bra med. Och dryga minuten senare får Växjös Liam Reddox friläge från egen blålinje egentligen, men avslutet går utanför, nu är det helt plötsligt öppna spjäl över hela banan. Djurgården har ett avslut i stolpen efter 5 minuter. Spelet lugnar ner sig lite igen efter vad det lider. Men Djurgården skulle ta ledningen efter 11:29. Marcus Högström får pucken på offensiv blålinje, lägger den diagonalt över blålinjen till Jesper Pettersson som skickar iväg mot mål, och framför Viktor Fasth står Lukas Vejdemo och styr in 2-1 helt otagbart för Fasth. Nu vaknar Växjö och börjar trycka gasen i botten. Efter 13:25 åker hemmalagets Jonathan Davidsson ut 2 minuter för slashing efter ett långt Växjö anfall där Robert Roséns kedja surrat som bålgetingar i hemmalagets zon. Växjö sätter en enorm press med en kanonad mot Reideborn men avsluten går över, och Davidsson tillbaka på isen. Med 1:10 kvar plockar Sam Hallam ut Viktor Fasth och satsar på 6 man. Växjö sätter en enorm press mot hemmalaget, men man får inte fram avsluten och Djurgården håller undan och vinner med 2-1. Skotten i tredje perioden slutar 9-10.

Nu väntar returmötet med Cardiff Devils i CHL hemma i VIDA Arena på onsdag.