J18: Förlust hemma i VIDA arena
Publicerad: 2020-08-20
Under kvällen gästades Växjö Lakers J18-lag av HV71. Matchen blev en svängig historia där HV71 till slut kunde gå segrande efter 3-6 uppe på jumbotronen inne i VIDA arena.

Matchen startade i ett högt tempo innefattade att båda lagen bjöd varandra på chanser. Målvakterna stod i centrum då de fick gång på gång rädda upp sina respektive lags missar i försvaret. HV71 kunde dock kliva in i periodpausen tack vare två mål under de sista två minuterna.

HV71 startade den andra perioden bäst och det gav utdelning när de gick upp till 0-3. Därefter var det Växjö för hela slanten i den andra perioden. Växjö tryckte på och fick utdelning först genom Albin Pedersen och sen bara någon minut senare genom backen Ludvig Mellgren som följde med upp i ett anfall. Växjö var även nära att kvittera men HV71 kunde hålla undan och gå in i periodvila med en 3-2 ledning.

I den tredje perioden kom Växjö ut hårt i hopp om att få till en kvittering men det va ändå HV71 som skulle göra periodens första mål. Det dröjde dock inte länge innan Växjö kunde återställa ordningen genom att göra 3-4, målet gjordes av Joel Svensson. Närmre än så kom dock inte Växjö då HV71 skulle komma att göra 3-5 i numerärt överläge och sedan 3-6 när Växjö hade tagit ut målvakten.

J18 spelar nästa träningsmatch på torsdag hemma i VIDA arena klockan 19:00. Då kommer Tingsryds AIF på besök.