Strafförlust i Luleå
Publicerad: 2017-01-28
Idag begav sig Växjö Lakers norrut till Coop Norrbotten Arena för att möta tabelltian Luleå Hockey denna hockeylördag.

Matchen startar, som sig brukligt mot Luleå, i ett ganska bra tempo och bägge lagen skapar redan under de inledande minuterna ett par riktigt vassa chanser. Annars är det som har det mesta av spelet och man sätter allt som oftast mycket folk på mål i ett försök att sätta press på Växjös backar och målvakt, och man tar också ledningen i matchen efter att Anton Hedman lyckats bryta ett Växjöuppspel. Hedman skjuter själv och går också på egen retur och kan peta in ledningsmålet bakom Andrén.

Växjö skulle dock relativt snabbt komma tillbaka i matchen, detta efter att kedjan Leino-Rosén-Palola satt ordentlig press i Luleås zon, och med dryga sju minuter kvar så är det Oliver Bohm som med ett handledsskott sätter pucken i Lassinantis högra kryss.

Gästerna fortsätter att stundtals sätta bra press i Luleås zon, men hemmalaget håller ut och får mot slutet också chansen i numerärt överläge men hinner inte sätta upp något konstruktivt spel innan perioden är över.

Även den andra perioden inleds med ett bra tempo och det skapas bra chanser åt bägge hållen, och det är då återigen Luleå som tar ledningen i matchen. Detta efter att Växjö åkt på två raka utvisningar och gett hemmalaget chansen i fem mot tre i 42 sekunder och Luleås Todd kan placera pucken i taket bakom Andrén. Luleå får några minuter senare ytterligare en utvisning med sig där man också kan utöka till 3-1 och gå till pausvila med en tvåmålsledning.

Den tredje perioden inleds med ett mer böljande spel men allteftersom perioden går tar Växjö över mer och mer och efter dryga fem minuters spel så har Växjö till stor del parkerat i Luleås zon, men har allt som oftast stora svårigheter att komma in på kassen, men efter drygt tio minuter så kommer ändå reduceringen när Adam Brodecki serverar Emil Pettersson öppet mål. Gästerna fortsätter pressa tillbaka Luleå och det är fortsatt framförallt Växjös förstakedjan som lyckas skapa oreda i offensiv zon, och det är också den kedjan som ligger bakom kvitteringen som Ville Leino turligt sätter i mål och ser till att ta matchen till förlängning.

En förlängning som ser ut ungefär som det brukar göra, det vill säga med ett böljande spel och massvis med chanser. Men det är två målvakter som står för ett antal högklassiga parader, och ser till att det måste avgöras å straffar.

En straffläggning där Luleå drar det längsta strået genom att sätta två av sina straffar och bryter därmed Växjös segersvit och stoppar den vid 11.