J18: Lakers vann igen
Publicerad: 2018-01-12
J18
Under torsdagen hemmabesegrade Lakers Karlskrona med 4-2 och Växjö är därmed fortfarande obesegrade i J18 Elit Södras fortsättningsserie.

I söndags inledde Växjös J18 Elit Södras fortsättningsserie på bästa tänkbara vis när man körde över Skövde med hela 12-0 (!) på bortais. Under torsdagen var det dags för ny match i serien där Karlskrona stod för motståndet hemma i Växjö Ishall.

Gästerna fick en lysande start på matchen då Felix Alfiero satte 1-0 bakom Martin Von Schoultz redan efter 2.45. Den ledningen blev dock väldigt kortvarig då Rasmus Augustin skickade in 1-1 en minut och 25 sekunder senare. I slutet av den första perioden tog Lakers ledningen när Ivar Kjellsson prickade in 2-1.

Karlskrona skapade ett par vassa kvitteringsmöjligheter i början av den andra perioden och med halva mellanakten spelad kom kvitteringen. Men precis som vid Karlskronas första mål så tog det inte lång tid innan Lakers hittade nätmaskerna igen. En minut och 15 sekunder efter 2-2-målet gjorde nämligen Rasmus Augustin sitt andra mål för kvällen, vilket betydde 3-2 för Växjö. När det återstod knappt fem minuter av perioden utökade Mathias Kemppi Lakers ledning till 4-2 i numerärt underläge.

I den tredje perioden försökte gästerna krypa närmare målmässigt, men Martin Von Schoultz i hemmaburen vägrade släppa in någon mer puck bakom sig. Slutakten slutade mållöst och Växjö tog därmed sin andra raka seger.

Växjö har spelat in maximala sex poäng på två matcher och ligger trea i tabellen, en poäng efter tvåan Malmö och tre poäng efter ettan Borås. Det ska tilläggas att såväl Malmö som Borås har spelat en match mer än Lakers.

Skott: 25-31 (10-10, 6-12, 9-9)

Värt att notera: Mathias Kemppi och Filip Cederqvist har öppnat fortsättningsserien strålande och ligger etta respektive tvåa i seriens poängliga. Kemppi har noterats för sju poäng (3+4) och Cederqvist för sex målgivande passningar på två matcher vardera.

På söndag är det dags för jakten på en ny vinst när Lakers gästar Oskarshamn. Oskarshamn har inlett serien med tre raka uddamålsnederlag där man senast fick se sig besegrade av serieledarna från Borås med 3-2.