J18: Seger i Norrköping
Publicerad: 2019-10-11
J18
Under torsdagskvällen besegrade Växjö Norrköpingslaget Vita Hästen på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 3-2 efter att Simon Aho avgjort matchen i slutet av den tredje perioden.

Växjö gjorde en bra match borta mot Vita Hästen under torsdagskvällen, men hade förtvivlat svårt att få in pucken till att börja med. Till slut lossnade det då man vände 1-2 till 3-2 inom loppet av några minuter i mitten av den tredje perioden.

Den första perioden var jämn där Vita Hästen dock tog ledningen efter 10.17 då man hittade nätmaskerna i numerärt överläge. Växjö fick chansen i powerplay några minuter senare, men lyckades inte överlista Malte Eriksson i hemmamålet.

I början av den andra perioden kom kvitteringen då Alex Ånnhagen höll sig framme och gjorde säsongens tredje mål. Det var mycket Lakers i perioden, men Eriksson i hemmamålet storspelade. Vita Hästen tog timeout i mitten av perioden och 58 sekunder senare satte hemmalaget 2-1. Norrköpingslagets ledningsmål blev mellanaktens sista.

Växjö tryckte på för en kvitteringspuck i den tredje perioden och när man fick chansen i numerärt överläge lyckades Alexander Dahlberg kvittera till 2-2 på pass från Alex Ånnhagen och Henrik Hallberg. Som om inte det vore nog sköt Simon Aho 3-2 några minuter senare. Den ledningen höll Lakers matchen ut och bärgade därmed tre härliga poäng.

Lakers ligger fyra i tabellen med 17 inspelade poäng på åtta matcher. Man har samma poäng som trean HV71 och är en poäng före femman Troja/Ljungby.

• 1-0 (10:17) Carl-Henrik Edwardsson utan assist – 5/4
  • 1-1 (23:12) Alex Ånnhagen assist Theodor Johnsson
  • 2-1 (31:35) Hampus Andersson assist Lukas Flygt
  • 2-2 (48:35) Alexander Dahlberg assist Alex Ånnhagen, Henrik Hallberg – 5/4
  • 2-3 (53:04) Simon Aho assist Isac Nielsen

Skott: 27-39 (8-10, 11-18, 8-11)

På söndag är det dags för ny match då Växjö gästar Karlskrona. Karlskrona ligger sjua i tabellen med elva poäng på åtta matcher. Senast föll man borta mot Troja/Ljungby med 1-2 trots att man vann skotten med 38-29.