Växjö Lakers förlorade mot Malmö med 3-1
Publicerad: 2019-02-16
Två poängjagande lag drabbade samman i en tuff och fysisk kamp i en underhållande match. En Shinnimin i högform räckte dock inte utan Malmö tog tre viktiga poäng i den jämna tabellen.

Inledningen på första perioden drog igång och Växjö Lakers ställde upp med ett par nya kedjeformationer, Kiiskinen, Pesonen och Versteeg tillsammans, Shinnimin, Horák och Bokk i andrauppsättningen. På andra sidan hittade vi Lars Volden i mål då både Nihlstorp och Ahlsenfeldt är skadade. Pontus Netterberg ställdes också mot sin forna klubb och sekunden innan klockan visade 2 minuter så var det just Netterberg som satte kvällens första mål bakom Andrén. 03:06 som kom även 2:an för Malmö, denna gången var det Henrik Hetta som noterades för målet. En styrning som ställde Andrén helt. Brutal start för hemmalaget således men Växjö Lakers skulle strax få chansen i powerplay då Marcus Sylvegård visades ut 03:39 för en charging. Mycket känslor redan och ganska irriterat efter avblåsningarna. Shinnimin skapade sig något fint läge men hamnade bryskt på rygg i nätet bakom Voldens målbur. Powerplay tog slut och Malmö var åter fem man på isen. Malmö stod upp bra skapade även de farligaste målchanserna, även om Växjö också var framför Volden ett par gånger. Efter powerbreak fick vi en dubbelutvisning 15:02 då Burström åkte för en fasthållning och Emil Sylvegård för en roughing. Strax efteråt fick även Shinnimin göra Burström sällskap för en hakning 16:24 och det blev spel 4-3 först och lite senare 5-4 för hemmalagets räkning. Malmös numerära övertag gav hemmalaget ett antal chanser, men Andrén gjorde ett par fina ingripande och det var bara 1:36 kvar att spela sedan Växjö blev fulltaliga. Växjö var det lag som fick jaga denna första period, då hemmalaget lyckades hålla momentum efter sin fina start. Perioden slutade med följande siffror: 2-0 i mål, skott på mål 17-6 och utvisningsminuterna fördelades 2x2 för respektive lag.

Period två startade och vi fick inledningsvis se ett aggressivare Växjö, som bet sig fast i situationer men hade svårt att komma ända fram till Volden. Men 04:15 åkte oliver Bohm ut för en fasthållning och hemmalaget skulle få möjlighet att utöka sin ledning. Men Växjö gjorde ett bra boxplay och höll Malmöspelarna på utsidan, och Bohm var snart med på isen igen. Malmö låg hela tiden i skottlinjen och Växjö skapade en hel del mer än vad som syntes i skottstatistiken, och återigen blev det en Växjöutvisning 08:28 då Horák gjorde sig skyldig till en tripping. Boxplay klarades av helt ok, och fick ett abrupt slut då Marcus Sylvegård åkte ut 2+10 för en huvudtackling på Pesonen, och strax efter det fick även Fredrik Händemark åka och sätta sig för en Interference. 5-3 och en bra chans för Lakers att ta sig in i matchen. Reduceringen kom också, 11:33 petade Shinnimin in en retur från Volden. Fortsatt numerärt överläge i 5-4 för Lakers, och man satte upp ett par riktigt vassa lägen, men centimetrarna var inte på rätt sida för Växjös del så här långt. Malmö blev åter fulltaliga. Växjö trummade på ordentligt efter målet, och hemmalaget fick verkligen försvara sig. Röndbjerg kom loss direkt efter ett byte, han fick pucken när han landade på isen och störtade mot mål och la en fin backhand i stolpens insida. Malmö hamnade lite på hälarna efter Lakers tempohöjning och vi stänger denna andra period med följande statistik: 0-1 i mål, 3-10 i skott på mål och 2x2 (+10) minuter för Malmö och 2x2 minuter för Växjö Lakers.

Tredje perioden tog vid och Växjö var det lag som startade perioden piggast, och efter 04:46 blev Shinnimin nergjord och straff utdömdes, en straff som Pesonen tyvärr brände. Strax efter det åkte Linus Högberg ut två minuter för en fasthållning, och då fick hemmalaget en möjlighet att kanske avgöra denna match. Men Växjö spelade ett bra boxplay, och tillsammans med Andrén så klarade man av att freda nätmaskorna denna gång. Efter boxplay fick vi se en liten förändring i kedjorna, Versteeg spelade nu med Shinnimin och Horák, kanske skulle de tre kunna göra hål på Volden innan slutsignalen. Kiiskinen och Pesonen ordnade fram en utvisning precis innan powerbreak, Henrik Hetta fick sitta två minuter för en hakning på en frispelad Pesonen. Men Malmö och Volden spelade bra försvarsspel och man lyckades hålla undan och blev fulltaliga igen. Tiden började rinna ut för Växjö nu, och man blev tvungen att släppa lite bakåt för att kunna få in en kvitteringspuck, och chanser saknades definitivt inte, men Volden gjorde en riktig kanonmatch ikväll. Malmö försvarade sig riktig bra, och när Kris Versteeg åkte på en interference 17:43 så såg det väldigt mörkt ut. Malmös powerplay gick ut på att hålla pucken snarare än komma till avslut. Andren lämnade kassen sekunder innan Versteeg kom in på isen, men Jens Olsson fick tag på pucken och fastställde slutresultatet i Växjös tomma målbur. Sammantaget blev siffrorna totalt i matchen som följer: 3-1 i mål, 29-29 i skott på mål, 5x2 (+10) i utvisningsminuter för Malmö och 6x2 minuter för Växjö.

Nästa hemmamatch är den 23/2 kl 18.00 i VIDA Arena då HV71 står för motståndet, derbydags igen alltså så säkra din plats: vlh.ebiljett.nu