Inför Växjö – HV71
Publicerad: 2017-11-28
Inför
I afton är det derbydags i VIDA Arena när HV71 kommer på besök. Senast lagen möttes var för exakt en månad sedan där Lakers vann med 2-1 efter förlängning på hemmaplan.

Säsongens andra derby mot HV71 väntar i afton och återigen är Växjö hemmavärd. Senast de båda lagen möttes var för exakt en månad sedan, den 28 oktober, där Lakers till slut lyckades vinna med 2-1 efter förlängning.

Växjö tog ledningen med 5.17 kvar av den andra perioden när Tuomas Kiiskinen och Elias Pettersson assisterade Robert Rosén till 1-0. Sebastian Wännström kvitterade dock Lakers ledning med bara 1.15 kvar av mellanakten. Tredje perioden blev mållös och matchen slutade således 1-1 efter ordinarie speltid. I den efterföljande förlängningen avgjorde Liam Reddox till hemmafansens stora jubel efter 2.40 och Lakers kunde därmed bärga säsongens första derbyseger mot rivalen HV71.

Inför kvällens match mot HV71 leder Växjö tabellen fem poäng före tvåan Färjestad, som dessutom har spelat en match mer än serieledarna. Lakers har spelat in hela 50 poäng på 22 matcher. Senast tog Växjö tre enkla poäng borta mot nykomlingen Mora efter att man vänt ett 0-1-underläge till vinst med 4-1. Det var lagets tionde vinst på de elva senaste matcherna. Laget är således i en hysterisk form. I den senaste hemmamatchen, som spelades tisdagen den 21 november mot Färjestad, föll man dock med 2-4. Dessförinnan hade man radat upp fyra raka vinster på hemmais.

Även kvällens motståndare HV71 vann senast då man lyckades besegra Skellefteå på bortaplan med 1-0 efter förlängning. Det var lagets första vinst på tre matcher. Dessförinnan föll man med 1-4 mot Djurgården och 1-6 mot Linköping. Båda dessa matcher spelades på hemmaplan. På resande fot har det gått desto bättre på sistone. Inför säsongens andra derby mot Växjö står man noterades för tre raka vinster på bortaplan där Skellefteå, Linköping och Brynäs har besegrats under perioden.

Det brukar allt som oftast bli jämna och täta matcher när Växjö och HV71 drabbas samman. Faktum är att hela fyra av de fem senaste mötena lagen emellan har slutat med ett oavgjort resultat efter 60 spelade minuter. Det är också värt att notera att Lakers vunnit sju av de åtta senaste derbyna mot Jönköpingslaget.

Räkna med att HV71 vill stoppa Växjös framfart i SHL med en vinst i afton, samtidigt som Lakers, med ett psykologiskt övertag på Jönköpingslaget, kommer göra allt för att ta en ny vinst och utöka serieledningen i tabellen samt den fina statistiken inbördes mot HV71.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!