Inför Växjö – Malmö
Publicerad: 2020-11-26
Inför
I kväll väntar Växjös första match den här veckan då Malmö gästar i VIDA Arena.

Växjö spelade sin senaste match lördagen den 21 november då man gästade Djurgården. Matchen var jämn och tajt där hemmalaget till slut drog det längsta strået och vann med uddamålet 3-2 och bröt därmed Lakers segersvit på två matcher. Växjö tog ledningen i början av den tredje perioden, men hemmalaget kvitterade och sköt 3-2 med mindre än fem minuter kvar av den ordinarie speltiden. Trots förlusten senast är Lakers ett av seriens mest formstarka lag då man vunnit fyra av de sex senaste fajterna.

I kväll har Växjö chans att hitta tillbaka på det vinnande spåret då Malmö gästar i VIDA Arena. Skånelaget må ligga sist i tabellen, men man har fått kontakt med lagen ovan efter två raka trepoängare där man gjort elva mål framåt. Allra senast besegrade man Skellefteå på bortais med uddamålet 4-3.

Inför kvällens match ligger Växjö på en femteplats i tabellen, endast två poäng bakom fyran Luleå. Malmö å sin tur ligger sist, men har samma poäng som trettonplacerade Linköping och är endast en poäng bakom tolvan Brynäs. Såväl Växjö som Malmö har således kontakt med lag ovanför i tabellen, vilket ger en extra motivation till tre poäng i afton.

Växjö och Malmö har hunnit med att mötas en gång tidigare under säsongen, där även den matchen spelades i VIDA Arena. Lakers vann holmgången med uddamålet, 4-3, efter att Richard Gynge blivit tvåmålsskytt för hemmalaget.

De båda lagen möttes även två gånger under försäsongen, där Växjö hämtade i kapp underläge i slutsekunderna för att sedan avgöra efter förlängningen. Båda matcherna slutade 6-5 till Lakers, en i VIDA Arena och en i Malmö Arena.

Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger där Malmö vann samtliga möten:

  • 3/10 | Växjö – Malmö 1-4
  • 21/11 | Malmö – Växjö 5-3
  • 11/1 | Växjö – Malmö 0-1
  • 7/3 | Malmö – Växjö 5-4

Växjö är erkänt starka hemma och har fem raka segrar i VIDA Arena inför kvällens match mot Malmö. Skånelaget brukar dock alltid tända till lite extra mot Lakers och vi har alla förutsättningar för att det ska bli en ny tajt, underhållande och dramatisk tillställning i afton.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00!

Visste du att…

… Växjö vunnit sju av de nio senaste hemmamatcherna mot Malmö (slutspel och träningsmatcher inräknat).

… Lakers har släppt in näst minst mål (39) i serien. Endast Rögle (36) har släppt in färre.

… Växjö har SHL:s tredje bästa boxplayprocent (80,30) medan Malmö har seriens näst sämsta (68,00).

… Malmö-backen, Oliver Lauridsen, har täckt flest skott i SHL med sina 25 blocks. Tvåa är Växjös Peter Andersson med 23 och trea Malmö-spelaren, Jesper Jensen.

… Richard Gynge har gjort fem mål på Malmö under säsongens tre möten lagen emellan (två träningsmatcher inräknade).

Timmy Renud