Inför Växjö - Färjestad
Publicerad: 2021-04-10
Inför
Under lördagseftermiddagen drar äntligen SHL-slutspelet i gång för Växjös del. Kvartsfinal 1 spelas i VIDA Arena, där Lakers gästas av tabellåttan från Karlstad, Färjestad.

En lång och mycket speciell grundserie är färdigspelad, där Växjö till slut tog hem seriesegern efter att ha, som enda lag, spelat in över 100 poäng. Seriesegern var för övrigt Lakers tredje under lagets korta SHL-historia. Under lördagseftermiddagen är det äntligen dags för SHL-slutspelet att dra i gång för Växjös del då Färjestad gästar i VIDA Arena i kvartsfinal 1.

Färjestad hamnade på en åttondeplats i grundserien efter att ha spelat in 81 poäng på 52 matcher. Laget kom endast tre poäng bakom sjuan Frölunda och hade till slut sex poäng upp till den sjätte- och sista direktplatsen till kvartsfinal, som Örebro lyckades beslagta.

Karlstadsgängets tabellplacering innebar att de skulle upp i en åttondelsfinalsserie i bäst av 3-matcher mot nian Malmö. Trots att Skånelaget bjöd upp till ett riktigt bra motstånd lyckades Färjestad vinna i två raka matcher, där man avgjorde Game 2 efter förlängning.

Under grundserien möttes de båda lagen fyra gånger, där fajterna slutade på följande vis:

2020-09-24 | Växjö – Färjestad 2–3 efter straffar

2020-12-12 | Färjestad – Växjö 4–2

**2020-12-28 **| Växjö – Färjestad 4–1

2021-03-09 | Färjestad – Växjö 2–3

De båda lagen vann två matcher vardera, en på hemmaplan och en på bortais. Färjestad inledde säsongen med två raka vinster medan Växjö vann de två sista.

Det är två formstarka lag som gör upp om den första vinsten i VIDA Arena under lördagen. Växjö har segrat i tre av sina fyra senaste medan Färjestad har fyra raka vinster, om de dubbla slutspelssegrarna mot Malmö inkluderas.

Växjö har trivts ypperligt på hemmaplan under säsongen och blev seriens bästa hemmalag efter att ha spelat in hela 63 poäng på 26 matcher. Med den poängnoteringen kom man sex poäng före tvåan. Färjestad å sin tur var ett av seriens bästa bortalag då man lyckades skrapa ihop 40 poäng på resande skridsko. Endast Skellefteå, Rögle och Leksand noterades för fler poäng.

Inför kvartsfinal 1 har Växjö fyra raka hemmavinster medan Färjestad segrat i fyra raka bortamatcher. Frågan är vilket lag som får se sin segersvit brytas i eftermiddag?

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:15.

Visste du att…

… Växjö vunnit 20 av sina 23 senaste hemmamatcher.

… Daniel Viksten blev Färjestads bästa poänggöra i grundserien med sina 48 poäng (25+23). Med den poängnoteringen hamnade han på en tredjeplats i den totala poängligan.

… Emil Pettersson blev Växjös poängbäste spelare i grundserien med sina 48 gjorda poäng (22+26). Stjärnan hamnade på en fjärdeplats i SHL:s totala poängliga.

… Växjö hade grundseriens näst bästa powerplayprocent (28,28) medan Färjestad hamnade på en niondeplats i samma tabell med 21,33 %.

_… Växjö hade grundseriens näst bästa boxplayprocent (82,28) medan Färjestad hamnade på en tiondeplats i samma tabell med 73,51 %. _

Timmy Renud