• Huvudsponsorer

Inför Frölunda – Växjö

6 mars 2018 13:00
Inför

Ikväll spelas omgång 50 i SHL där seriens bästa bortalag Växjö tar sig an Göteborgslaget Frölunda. Lakers har vunnit säsongens tidigare tre möten mot Frölunda. Blir det en fjärde vinst också?


Årets grundserie är inne på sin sista veckan. Ikväll möter Växjö topplaget Frölunda, på torsdag väntar grundseriens sista hemmamatch när kvartsfinalsjagande Malmö kommer på besök och i den sista omgången, som spelas på lördag, väntar Linköping.

Ikväll är det alltså dags för Växjö att ta sig an Frölunda på bortaplan. Att matchen spelas på bortais är inget som stör Lakers då laget har svarat för en imponerande säsong på resande fot. Faktum är att Växjö är seriens överlägset bästa bortalag och inför matchen i Scandinavium ikväll har man radat upp sju (!) raka trepoängare på bortaplan.

Frölunda har gjort en bra säsong och ligger på en tredjeplats i tabellen med 85 inspelade poäng på 49 matcher. Göteborgslaget har fem poäng upp till tvåan Djurgården och är endast en poäng före fyran Färjestad. Luleå, som ligger sjua i tabellen, är sju poäng efter Frölunda och kvällens hemmalag har därför inte säkrat en direktplats till kvartsfinal än.

Frölunda föll senast hemma mot HV71 med 4-5 efter förlängning i en underhållande match. Dessförinnan radade man upp fyra raka vinster där tre av dessa kom på bortaplan.

Växjö och Frölunda har mötts tre gånger tidigare under säsongen där Lakers vunnit samtliga efter ordinarie speltid. Matcherna i VIDA Arena slutade 3-1 respektive 7-3 till Växjö. I 7-3-vinsten svarade Elias Pettersson för en makalös match och noterades för hela fem poäng (3+2).

Senast de båda lagen möttes i Scandinavium var i början av januari. Hemmalaget öppnade då matchen klart bäst och ledde med 2-0 efter den första perioden. I den andra perioden reducerade Eric Martinsson och i slutakten vann Lakers med hela 4-0 efter att Andrew Calof svarat för två utav målen. Segersiffrorna skrevs således till 5-2.

Ikväll kommer Frölunda göra allt för att bryta förlustsviten mot Växjö och samtidigt närma sig Djurgården i tabellen och hålla övriga lag bakom sig. Lakers jagar alltjämt poängrekordet och vill, precis som Frölunda, sätta sig i respekt inför det kommande slutspelet.

Kvällens match spelas i Scandinavium med nedsläpp 19.00.