Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Idag 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt

Förlust och haveri i tredje perioden

23 september 2021 21:30

Växjö åkte till Gävle obesegrade efter 60 minuter, och två raka segrar. Men Brynäs satte stopp för den sviten när man vände 0-2 till 6-4, på en period.


Den första perioden i den här matchen mellan Brynäs och Växjö Lakers blir både mållös och ganska händelsefattig, på gränsen till tråkig. Och det är nog bristen, eller kanske rättare sagt att man undviker fysiskt spel. Bästa läget hos gästande Växjö har nog Richard Gynge med ett halvt friläge samt Pontus Holmberg som får en fin passning i slottet av Lycksell.

Men perioden blir som sagt mållös, inga utvisning och totalt bara 15 skott på mål, där Växjö har mest med 9 mot Brynäs 6 skott.

Den andra ronden börjar betydligt bättre för gästande Lakers som tar för sig lite mer, vinner puckar. Dessutom lite rakare spel och längre tid i anfallszon. Och det ger till slut utdelning när Nättinen skjuter från vänstersidan Vehviläinen släpper en retur rakt ut i mitten där Rosén kan trycka in returen i nättaket när klockan stannar på 6.11 av perioden.

Bara minuten senare hakar Anton Mylläri upp en framforcerande Pontus Holmberg och får betala med 2 minuter på botbänken. Och då spelar firman Gynge/Rosén/Nättinen in 0-2, när Nättinen skjuter och pucken med knapp styrfart letar sig in bakom Vehviläinen. Målet faller efter 7.36.

Men detta blir startskottet för ett spelövertag från hemmlaget. Lakers lämnar över taktpinnen och börjar spela svårt, med låg fart, mjukt i det fysiska spelet och med bara sporadiska egna anfall. Men Brynäs har svårt att komma in nära Kalnins som så här långt hittar alla puckar. Trots ett ganska klart spelaövertag från hemmalaget så vinner Lakers skotten igen med 8-9.

Men gästerna kommer så småningom i den här matchen att få betala för den inställningen man går in med i matchen, egentligen från start och hela vägen över 60 minuter. Den tredje perioden blir en målkavalkad utan dess like och det är Brynäs som står för det mesta. Anton Rödin sätter 1-2 redan efter 13 sekunder när han helt ostört och ganska skönt får åka runt buren och sen hänga in pucken vid närmsta stolpen.

Detta blev lite signaturen för den tredje perioden och det bildades en svallvåg som hemmalaget red vidare på. Tomi Salinen gör 2-2 efter 3.06 och 3-2 kommer i numerärt överläge efter 5.41 genom Genoway. Gästerna fortsätter att spela mjukt och verkar ganska ointresserade av att göra jobbet, vilket Brynäs utnyttjar. Gunler gör 4-2 efter 11.04. Och även om Nättinen gör 4-3 24 sekunder senare så fanns inte tillräckligt med vilja i laget idag för jobba ikapp. Hemmalaget gör både 5-3 och 6-3 i öppen bur innan Emil Forslund fastställer slutresultatet till 6-4 efter 19.12.

Växjö Lakers vinner skotten den här aftonen med 26-28, men man förlorar matchen, och man gör det i den sista perioden som slutar hela 6-2 till hemmalaget. Hem och slicka såren inför hemmamötet med Rögle på lördag, där man nog måste upp många nivåer för att matcha. Nedsläpp kl 18.00 i Vida Arena.