Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Örebro tvingade fram 5:e och avgörande match

27 april 2021 22:30
Referat

Fjärde semifinalen blev en tät tillställning där Örebro tog ledningen i första perioden och höll sedan effektivt undan. Växjö fick jaga men trots en grym upphämtning i sista perioden räckte man inte riktigt till ikväll.


Semifinal nummer 4 i Behrn Arena i kväll slutade med förlust med 3-2. Växjö Lakers inledde med att tvinga fram en utvisning redan efter dryga minuten, Backström fick en tvåa för en boarding, och Lakers satte upp ett par tre fina lägen, men Örebro var på tå och klarade ut detta tidiga numerära underläge. Det small ordentligt i det fysiska spelet tidigt i matchen, vi fick se flera rejäla tacklingar.

Örebro tryckte på, och visade på stor skottvilja, men flera Lakersspelare visade stor offervilja och täckte bort flera skottförsök, och de puckar som gick igenom mötte en lugnt agerande Erik Källgren som börjat på samma höga nivå som ha visat de senaste matcherna. Vid powerbreak hade Örebro haft 11 skottförsök varav 4 nått igenom till Källgren. Rendulic och Kovacs var de två enskilt största hoten så här långt, de skapade action framför Växjös målbur nästintill varje byte de var på isen.

Båda lagen låg tight på pucken och höll defensiven högt, och vi kände igen matchbilden från tidigare matcher i denna semifinalserie. Få klara målchanser och mycket bök och stök utan att vara fult. Men, med 05:32 kvar av perioden åkte Pontus Holmberg ut för en fasthållning, och Örebro fick spela sitt första powerplay. Hemmalaget satte upp en rejäl press, och Källgren fick göra ett par, tre riktigt fina räddningar, men till slut lyckades Nick Ebert dra upp ett skott i krysset bakom en skymd Källgren. Vi stängde perioden med 1-0 på tavlan, 11-5 i skott på mål och vars 1x2 minuters utvisning.

Andra perioden inleddes med ett tidigt mål av Örebro. En riktigt tilltrasslad situation framför Erik Källgren där han blev av med sin målvaktsklubba, trots detta räddade Erik två försök innan Emil Larsson turligt kunde valla in pucken från sin position bakom förlängda mållinjen. Ingen bra start med andra ord, och nu gällde det att sätta fart offensivt. Kedjan med Holmgren, Karlström och Sylvegård var påhittiga och snurrade upp Örebros försvar flera gånger, men man hade ju en viss Enroth mellan stolparna som nekade avslut gång på gång.

Samtidigt som Växjö försökte ta spelet upp i anfallszon, öppnades det luckor bakåt som hemmalaget inte var sena att utnyttja. Emil Larsson visades ut för en tripping, och Växjö fick möjlighet i powerplay att äta sig in i denna match. Men efter ett misstag drog Emil Pettersson på sig en utvisning, och det numerära överläget blev till spel 4-4. Efter utvisningarna fortsatte Örebro att spela bra, och Växjö hade svårt att komma in på mål.

13:20 på matchklockan visades Rissanen ut för en felaktig handpassning, men domarna tittade på mediakuben och visade ut Tim Erixon 5 plus match för en cross-checking i ett tidigare skede. 2 minuter 4-4, och sen 3 minuter boxplay för Växjö. Tungt för Växjö nu, och Örebro fortsatte hitta vägar in framför Källgren, samtidigt som man effektivt höll Växjö på utsidan. Under hemmalagets powerplay jobbade Växjös box frenetiskt, och tillsammans med Källgren klarade man av denna pärs också. Perioden gick helt i Örebros favör, och med siffrorna 1-0, 10-7 i skott på mål och 2x2 minuters utvisning för Örebro, och 1x2 plus 5 och game för Växjö.

Tredje perioden inleddes i uppförsbacke för Växjö, bara 5 tillgängliga backar och 2 mål att jaga ifatt. Men efter dryga 2 minuter fick Örebro en offensiv tekning, som gick rakt bak till Nick Ebert som tryckte in 3-0. Efter målet visades Emil Larsson ut för en hög klubba, och en bra biljett till Växjö för att komma in i matchen. Men det var inte mycket som stämde i powerplay heller idag, farligaste målchansen skapades faktiskt av Örebro. Men reduceringen kom till slut. Ett flygande anfall av Rickard Gynge och Emil Pettersson, samt Jack Drury som också var sist på pucken när Enroth till slut fick kapitulera.

Ett par anfall senare så drev Växjö på ordentligt, och Linus Nässén hittade Christian Folin på blå som dundrade in 3-2 bakom en skymd Enroth. Mycket hockey kvar och med lite momentum och noggrannhet så kanske kanske. Örebro tog time-out efter Växjös två snabba mål, och samlade styrkorna. Men, hade Växjös reduceringar satt det mentala spelet i gungning?

Avslutningen blev precis lika spännande som hela denna matchserien. Örebros fina försvarsspel vacklade lite, samtidigt som Växjö tryckte på. Men som brukligt är när det ena laget går hårt framåt, så öppnar sig möjligheter bakåt. Med 02:32 kvar blockerade Enroth pucken, och Sam Hallam tog time-out. Källgren lämnade kassen för spel 6-5, och attacken blev massiv, och Gynge hade en stolpträff bland annat, men Örebro håller undan efter en mycket vass avslutning från Växjö. Matchen i siffror slutade 3-2, 27-22 i skott på mål och 4x2 minuters utvisning för Örebro respektive 2x2 (plus 5 och game) minuter för Växjö.

Direkt avgörande semifinal 5 spelas på torsdag kl 20:00 i VIDA Arena, följ gärna matchen på Cmore eller via sociala medier.