J20: Storförlust mot nykomlingen
Publicerad: 2020-10-03
Växjö Lakers J20-lag åkte under lördagen västerut, närmare bestämt till Oskarshamn. Matchen var jämn sett till målchanser men Växjö hade inte alls skärpan med sig och Oskarshamn tog tillvara på sina chanser. Slutresultatet skrevs tillslut till 5-0 för hemmalaget.

J20 som på senare tid haft det lite tyngre än i inledningen av säsongen gade återigen en tuff match resultatmässigt. Laget var i behov att knipa tre poäng för att haka på lagen ovanför men lämnade östkusten tomhänta. Oskarshamn var effektiva och kunde i den första perioden göra både 1-0 och 2-0 innan Växjö riktigt kom igång.

Inledningsvis i den andra perioden var det ett märkbart taget Växjö som inte alls fick ordning på grejerna. När Växjö väl hade lägen var det alltid något som satte stopp och detta mycket tack vare Oskarshamns uppoffrande spel. Växjö fortsatte jaga och det var inte långt borta att det skulle leda till mål heller men Oskarshamnsmålvakten stod för några riktigt fina räddningar. 2-0 stod sig fortsatt efter två perioder.

I den tredje perioden väntade nog sig alla en rejäll anstormning av Växjö men den kom inte. Istället var det Oskarshamn som stack upp lite emellanåt och varje gång de gjorde det trillade en puck in bakom Växjös målvakt. 2-0 blev till 5-0 innan matchen tog slut.

Imorgon väntar en riktigt tuff utmaning då J20 ställs mot serieledarna Frölunda borta i Göreborg.