Växjö Lakers gruppsegrare efter vinst
Publicerad: 2017-10-11
Ett revanschsuget Växjö Lakers gav igen på Walesarna efter förlust senast och säkrade därmed gruppsegern i Champions Hockey League.

Ikväll var det dags för Cardiff Devils att gästa Växjö och VIDA Arena och möta ett revanschsuget VLH. Innan första minuten ens var över så pricksköt Eric Martinsson pucken rakt upp i Ben Bowns vänstra kryss. Assistpoäng till Toumas Kiiskinen och Andrew Calof. Och mål nummer två lät inte heller vänta på sig, det var ett skott av Daniel Rahimi som letade sig in i Cardiffs nätmaskor, bakom en skymd goalkeeper, Assist till Joel Persson och Andrew Calof. Strax efter det så reducerar nr 41 Josh Batch i Cardiff, genom att trycka in en lös puck bakom Andrén i Växjömålet. Lakers förde stundtals spelet, Cardiff backade hem ganska mycket, men låg ändå tillräckligt högt med en eller två man och var vassa i omställningarna och hade faktiskt en ramträff strax innan andra powerbreaket. Lakers stoppade oftast upp dessa försök effektivt och innan de nådde fram till Andrén. Med bara 49 sekunder kvar av perioden visas nr 88 Joey Martin i Cardiff ut för en slashing. Vi har ett bra läge i powerplay men sekunderna tickade snabbt iväg till periodvila. Första perioden tillskrivs VLH, som ägde större delen av spelet utan att Cardiff för den skull var överspelade. De hade som sagt några riktigt fina kontringar och var med en ramträff inte långt från en 2:a i målprotokollet.

Andra perioden började med powerplay, och vår nya forward Brendan Shinnimin gör sitt första poäng i Lakerströjan då han styr in ett skott från Elias Pettersson och 3-1 på tavlan var ett faktum. Assistpoäng även till Joel Persson. Cardiff blev åter fulltaliga, men bara sekunder senare drar waelsarna åter på sig en tvåa, det är nr 42 Matthew Pope som gör sig skyldig till en hakning. Detta andra powerplay gav inga nya mål, men när gästerna kommer hem får de nog kolla upp stoppningen i Bowns benskydd, den var hårt belastad i detta powerplay. Efter skottkanonaden i powerplay så fortsatte Lakers att behålla tyck i anfallszon, Cardiff var stundtals hårt tillbakahållna och hade svårt att byta, det är långt till båsen i mittperioden. Andrew Lord, tränare i Cardiff, valde i mitten på perioden att ta timeout, efter en lång period av icing och avsaknaden av eget spel. Med dryga 6 minuter kvar åker Brodecki ut för en puck-out, och gästerna fick en möjlighet att komma tillbaka både mentalt och spelmässigt i matchen. Och så blev det också, lite nytt mod i grabbarna och nr 42 Matthew Pope i Cardiff sätter in en returpuck från Andrén 18:29. Sammanfattningsvis så har VLH helt klart övertaget i matchen, resultatet på tavlan 3-2 speglade inte matchbilden.

Tredje perioden började i samma stuk som mittenperioden, Lakers hade mycket av spelet, men Bowns gjorde flera kvalificerade räddningar och höll nere resultatet. Lakers fick ett powerplay efter knappa 7 minuters spel, skapade ett uppställt spel, och hade flera skott mot mål, och ett par riktigt vassa situationer, men pucken ville bara inte över den där mållinjen. Efter 14:02 visas Shinnimin ut för en Interference, men gästerna lyckas inte göra något mål, Lakers boxplay fungerade och vi lyckades hålla gästerna på utsidan. 16:48 visas återigen en Lakersspelare ut, det är Oliver Bohm som också han får 2 minuter för en Interference och Cardiff har flera tillfällen att kvittera i matchen, men på något sätt klarar vi ut detta boxplay också. Gästerna har en bra avslutning på perioden, men vi fixar segern i matchen och även gruppsegern i CHL. Revanschen från matchen i Wales blev ju fullkomlig.

Matchen slutade 3-2, skotten 43-18, 3 utvisningar var drabbade lagen.