Inför Växjö - Skellefteå
Publicerad: 2022-03-01
Inför
För Växjös del återstår det nio matcher av årets grundserie innan slutspelet drar i gång. Lakers ligger alltjämt på en direktplats till kvartsfinal, men är bara tre poäng före Leksand och Färjestad. I kväll jagar man tre nya poäng när serieledaren, Skellefteå, gästar.

Årets grundserie börjar verkligen lida mot sitt slut, men än finns det många viktiga poäng kvar att spela om. Växjö föll senast med 2–6 borta mot Örebro och fick därmed se sin segersvit på tre matcher brytas. I afton vill man snabbt hoppa på det vinnande spåret igen.

Trots förlusten senast ligger Växjö alltjämt på en kvartsfinalplats i tabellen och är tre poäng före sjuan Leksand och åttan Färjestad. Det är således fortsatt jämnt kring strecket och varje match och poäng är av stor betydelse. Under tisdagskvällen ska Lakers jaga nya pinnar då serieledaren, Skellefteå, gästar i VIDA Arena.

Precis som Växjö föll Skellefteå senast då bottenlaget Timrå lyckades vinna med 3–2 efter förlängning efter att det trettondeplacerade laget kvitterat till 2–2 med endast 48 sekunder kvar av den ordinarie speltiden. Förlusten var serieledarens första på tre matcher.

Kvällens båda motståndare har spelat två matcher mot varandra tidigare under säsongen. Skellefteå vann senast med 5–3 på hemmais, för att i matchen innan dess besegra Växjö med tennissiffrorna 6–3 i VIDA Arena. Nu ska man avverka de resterande två grundseriemötena lagen emellan på tre dagar. Under tisdagskvällen möts man i Växjö för att sedan göra upp i Skellefteå på torsdagsafton.

Fjolårssäsongens möten lagen emellan:

  • 09-01-21 | Skellefteå – Växjö 4–3 OT
  • 07-01-21 | Växjö – Skellefteå 2–0
  • 12-11-20 | Skellefteå – Växjö 4–2
  • 10-10-20 | Växjö – Skellefteå 1–3

Skellefteå segrade i tre av fyra inbördes möten under den föregående grundserien och har således vunnit i fem av de sex senaste matcherna mot Växjö. Med tanke på den historiken kommer hemmalaget vara ruskigt revanschsugna i afton och kommer göra allt för att spela hem tre friska pinnar inför sina fanatiska hemmafans. Räkna med ett hemmalag som kommer gasa på från start!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar 17:00. Välkomna då! Visste du att…

… Växjö vunnit sju av sina nio senaste hemmamatcher.

… Skellefteå vunnit fem av sina sex senaste matcher i VIDA Arena.

… Växjö (354) och Skellefteå (351) har delat ut tredje minst och näst minst tacklingar i SHL.

… Skellefteå släppt in minst mål i SHL med sina 95 insläppta och har gjort överlägset flest mål framåt med sina 142 fullträffar.

… Skellefteå har seriens bästa powerplayprocent (29,75%) och Växjö tredje bäst (27,97%).

Timmy Renud