Inför Örebro – Växjö
Publicerad: 2019-03-18
I kväll har Växjö chans att avancera till kvartsfinal då Lakers lyckades vinna den första åttondelsfinalen under lördagen med 3-2 efter förlängning. Växjö leder därmed bäst av 3-serien med 1-0 i matcher.

Ny vecka och nya matcher. I kväll är det dags för åttondelsfinal 2 mellan Örebro – Växjö där Lakers har matchboll och kan således avancera till kvartsfinal vid vinst i afton.

Åttondelsfinal 1, som spelades i VIDA Arena under lördagen, blev en mycket dramatisk tillställning där förlängning fick skilja de båda lagen åt.

Filip Cederqvist öppnade målskyttet i slutet av den första perioden, men bara en dryg minut efter Växjös 1-0-mål kvitterade gästerna. I början av den andra perioden tog Örebro även ledningen, men Kris Versteeg kvitterade i powerplay några minuter senare.

Tredje perioden var jämn och slutade mållös, vilket innebar att matchen gick till övertid. Väl i förlängningen avgjorde Växjö efter drygt fem minuters spel då slutspelsgeniet Nichlas Hardt klev fram.

Förutsättningarna för kvällens match är därför väldigt enkla. Lyckas Växjö vinna så vinner man åttondelsfinalsserien med 2-0 i matcher och avancerar således till kvartsfinal. Vinner däremot hemmalaget, Örebro, så kvitterar man matchserien och tvingar fram en tredje- och direkt avgörande åttondelsfinal som i sådana fall spelas i VIDA Arena på onsdagskväll.

Växjö brukar spela bra hockey i Behrn Arena. Faktum är att de senaste nio matcherna i Örebro lagen emellan har slutat med fem Lakers-vinster. Det brukar dock bli otroligt tajta och dramatiska matcher. Nio av de tio senaste mötena i Behrn Arena har slutat med uddamålet där fem av matcherna har slutat med ett oavgjort resultat efter 60 minuter.

Får vi nytt övertidsdrama i kväll? Om några timmar vet vi.

Kvällens match spelas i Behrn Arena, Örebro, med nedsläpp 19.00.