Vinst mot Örebro med 3-2
Publicerad: 2019-03-16
Säsongens första slutspelsmatch är avgjord och det blev en jämn och spännande tillställning där Växjö Lakers till slut kunde avgöra i fjärde perioden.

Första perioden i VIDA Arena startade med en fin soloprestation av Pontus Holmberg som rundade sin back men kom lite för nära Jonas Enroth. Holmberg inledde strålande och skapade ett par tre riktigt vassa chanser. Växjö Lakers inledde starkt men fram till powerbreak hade Örebro lyft upp spelet lite och det var ganska jämt. Matchens första utvisning drabbade Växjö Lakers och kom för ett felaktigt byte 10:43. Örebro satte upp ett bra powerplay, och Rodrigo Abols var nära att ge bortalaget ledningen men Viktor Fasth räddades av ribban. Lakers blev fulltaliga igen. 16:16 åkte Jordan Boucher ut för en crosschecking och Lakers första powerplay vilket skulle innebära ett ledningsmål i matchen då Kiiskinen hittade Filip Cederkvist i slottet och pucken fick precis plats mellan stolpe och Enroths högra benskydd. Tid för målet 18:17. Men det var inte periodens enda mål, utan gästerna kvitterade med 34 sekunder kvar genom Patrik Virta. Resultat för perioden 1-1, skott på mål summerades till 6-7, och utvisningarna 2x2 minuter för vardera laget.

Period två startade och vi fick se ett bortalag som spelade ganska aggressivt och det var också Örebro som tog ledningen i matchen 04:21 genom Tylor Spinks som fick komma ensam mot Fasth. Strax efter målet kom en dubbelutvisning på Cederquist/Hedman. Spel 4-4 alltså men Marcus Weinstock drog på sig en interference i mittzon och fick även han besöka botbänken. 4-3 en liten stund sen kom de två första tillbaka på isen, men innan Örebro blev fulltaliga kvitterade Växjö Lakers genom Kris Versteeg som efter fin passning från Roman Horák hade tom bur. Tid för 2-2 målet 08:38. Lakers tryckte på ordentligt efter kvitteringsmålet, Örebro var flera gånger illa ute men Enroth svarade för ett antal fina ingripanden. Trots denna anstormning så slutade perioden 1-1. Skotten på mål blev 15-4 och utvisningarna 1x2 minuter för Växjö Lakers, 2x2 minuter för Örebro.

Tredje perioden började med 30 sekunder spel innan domarna hittade en tripping på Kris Versteeg, som fick åka till båset för lite vila. Men det var Lakers som skapade både flest och farligast chanser. Örebro kom knappt ur zon trots en man mer, skott på mål under utvisningen blev 3-1 till Lakers. Matchbilden var fortsatt sådan att Lakers hade spelövertag, Örebro ställde om snabbt och kom upp i kortare anfall. Men mest fick gästerna bara slå ifrån sig. Men under andra halvan av perioden så lyfte Örebro upp sitt spel lite, och det var ovisst hur detta skulle sluta. Örebro jämnade helt klart ut ställningskriget på isen, och man höll undan så vi summerade den tredje perioden till 0-0, skott på mål 7-7 och antal utvisningar 1x2 minuter för Växjö Lakers, ingen utvisning för bortalaget.,

Period fyra startade med en rejäl Örebrochans, men Fasth såg till att få stopp på pucken till slut. Lakers pressade på i anfallet efter och fick med sig en utvisning då Nick Ebert inte hann med utan var tvungen att hålla fast sin motståndare lite för länge. Lakers satte upp ett bra powerplay denna gången också, men man kom inte ändå in på mål. Örebro blev fulltaliga igen men vår nyaste dansk Nichlas Hardt fastställde slutresultatet då han stänkte dit ett direktskott och Växjö Lakers vann den första av åttondelsfinalerna mot Örebro. Totalt skrev vi ihop matchens statistik till: Mål: 3-2, skott på mål 30-19 och utvisningsminuterna fördelades 3x2 minuter för Växjö Lakers och 4x2 minuter för Örebro.

Nu är slutspelet igång, håll koll i spelkalendern och se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu