Gedingen insats gav 3 poäng
Publicerad: 2016-01-30

Efter en tung förlust mot Frölunda i torsdags på hemmaplan åkte Växjö Lakers idag till Ängelholm och Lindab Arena för att möta Rögle för första gången på bortais. Man gör en gedigen insats och vinner matchen med 4-1.

Matchen börjar i ett ganska så högt tempo och det är gästerna Växjö som får en drömstart när Teemu Laakso redan efter 48 sekunders spel sätter 1-0 för Växjö. Detta efter att Ville Leino vunnit tillbaka puck i Rögles zon och fått fram den till Hennessy.

Annars så är det ett ganska så böljande spel i inledningen av den första perioden, dock utan att något av lagen kommer till några vidare farliga chanser. De första riktigt farliga chanserna som skapas efter Växjös ledningsmål kommer först drygt 15 minuter in i perioden när Murphy skjuter ett skott som är nära att styras i mål, och i anfallet efter är Rögles Felix Schultz en ribbträff ifrån att kvittera matchen.

Växjö startar även den andra perioden starkt och är redan efter en minuts spel nära att utöka, men Röglespelare räddar på mållinjen.

Gästerna fortsätter att sätta press i Rögles zon och framförallt i numerärt överläge har Växjö flera jättechanser att göra mål, men Lars Volden står för flera vassa räddningar. Men mär klockan står på 8.17 kan Röglekeepern inte hålla emot längre när Joey Crabb serveras ett fritt läge mitt i slottet, och bara drygt en och en halv minut senare kommer också 3-0 genom Niclas Lundgren som avlossar från sin backplats.

Växjö ser ut att ha ganska så bra koll på händelserna i matchen, dock skulle ändå Rögle komma upp med en reducering när Schultz revanscherar sig för sin ribbträff i första perioden när han serveras öppet mål av Mattias From.

Den tredje perioden startar med ett numerärt överläge i dryga minuten för Rögle, men Växjö reder ut utan några större problem. Hemmalaget behåller dock initiativet inledningsvis även om Växjö ändå gör ett stabilt jobb i defensiven och ger inte bort särskilt många chanser. Bästa chansen kommer efter drygt sex minuter, men då står Nihlstorp för två riktigt vassa räddningar. Istället så är det Växjö som seglar iväg till 4-1 när Cory Murphy bombar in pucken i mål inrtt anfall som kan beskrivas som en kopia av det som föranledde Växjös 1-0-mål. Resten av matchen känns mest som en transportsträcka, även om bägge lagen får fram ett par vassa chanser innan periodsignalen ljuder och förkunnar att Växjö segrar med 4-1.