Viktiga tre poäng i hemmamötet med Skellefteå
Publicerad: 2022-03-01
Slutspelet närmar sig med storm steg och i första matchen av två på raken mot Skellefteå AIK kunde Lakers inkassera 3 väldigt viktiga poäng efter en 3-2 seger i Vida Arena.

Skellefteå på besök brukar betyda rolig hockey, tufft och spännande. Det första vi får se i matchen är en maraton period över 9 minuter och 41 sekunder innan den första avblåsningen kommer. I den 12:e minuten kommer den första utvisningen, vilket gav ett visst hopp om en möjlig ledning för hemmalaget. Istället blir det struligt i offensiv zon när man tappar pucken på blå och Melker Karlsson får komma fri och göra 0-1 till gästerna efter 12.11.

Det är en jämn första period där Skellefteå är aningen odiciplinerade och drar på sig en del utvisning. Lakers får chansen i andra halvan av den första perioden i spel 5 mot 3. Men det är bara i 14 sekunder, men kvitteringen kommer ändå i spelet 5 mot 4. Och det är Tobias Rieder som plockar upp pucken inne framför gästernas mål, tar med sig den med skridskon och kan lägga in pucken i öppen bur efter 18.03.

Lakers vinner skotten id en första perioden med 10-6. En välspelad match så långt där 1-1 i paus får ses som en rättvis utdelning sett till spelet. Lakers fortsätter även i inledningen av den andra perioden på ett bra sätt. Utdelning kommer 7.16 när Ben Thomas får göra sitt första mål i Lakers tröjan på en eminent passning från Ludvig Nilsson.

Efter detta drar gästerna på sig en utvisning för en interference på Albin Sundsvik och då passar Lakers på att utöka ledningen till 3-1 genom Joel Kellman och ett fint PP spel. Andra halvan av perioden tappar sakta men säkert hemmalaget lite av sitt momentum och Skellefteå tar mer och mer över. Efter 12.44 tar målskytten Ben Thomas en utvisning för slashing och gästerna får en god chans att komma tillbaka i matchen. Något dom utnyttjar genom Linus Karlsson som direktskjuter på Richard Huggs passning framför mål.

Gästerna stormar fram i slutet av den andra perioden och det är med nöd och näppe som hemmalaget lyckas freda sig. Men det är detta till trots ändå Lakers som vinner skotten i den andra med 12-6.

Den tredje perioden blir en nervös historia. Skellefteå driver den sista ganska ensam, och Lakers försöker stänga drabbningen. Vilket man gör väldigt bra. Vi har en situation där pucken är inne och som domarna tittar på. Men gästerna trycker in benskyddet på Åhman så något mål blir det inte. Skellefteå sätter allt på ett kort i slutet, tar ut målvakten men Lakers håller dom borta ifrån farligt område och hemmalaget kan kvittera ut 3 riktigt sköna poäng,

Nu vänder Lakers upp till Skellefteå för ett nytt möte med laget från Västerbotten på torsdag med nedsläpp kl 19.00. Nästa hemmamatch i Vida ser vi på lördag när Leksand kommer på besök. Nedsläpp då kl 18.00. Se till att säkra din biljett till denna drabbning.