J20: Helgsammanfattning
Publicerad: 2020-10-08
J20
Växjö Lakers J20-lag åkte på bortaturné i helgen där de ställdes mot Färjestad och Örebro. Växjö fick med sig två poäng efter att under lördagen besegrat Färjestad efter övertid och sedan förlorat mot Örebro under söndagen.

Lördagens match mot Färjestad blev en tight och tuff drabbning. Färjestad såg starka ut och tog kommandot i matchen men precis som senast lagen möttes så var det Växjö som tog ledningen genom, målet gjordes av Martin Fridén. Färjestad kämpade sig dock tillbaka in i matchen och i början av den tredje perioden var de även förbi efter att ha gjort mål två gånger om i powerplay. När nästa powerplay-läge kom för Färjestad så var nog tanken att stänga matchen med ännu ett mål men istället snappade Victor Stjernborg upp en felpassning och såg till att ta matchen till övertid genom sin kvittering. Väl i övertiden spelade Stjernborg återigen en viktig roll då han spelade fram till Emil Malysjev som med en nätt styrning avgjorde matchen. Segersiffrorna skrevs till 3-2 efter övertid och Växjö därigenom med sig två poäng från den tillställningen.

Söndagens match blev inte en lika rolig historia för Växjös del. Växjö tog viserligen ledningen i matchen efter ett tidigt mål i powerplay genom Victor Stjernborg men efter det målet var det inte mycket att glädjas åt för Växjö. Innan den första perioden var över hade Örebro kvitterat och sedan också gått ifrån till en 5-1 ledning. Växjö försökte skaka lite liv i matchen men Örebro spelade taktiskt pp sin ledning och Växjö kom inte närmare än slusiffrorna som skrevs till 7-3. Växjös andra mål gjordes av Ivar Kjellsson och det tredje målet gjordes av Linus Frängqvist.

Växjö spelar återigen nästa helg då laget har hemmamatcher mot serieettan Linköping och även Södertälje som i dagsläget ligger två poäng före Växjö.