Inför Malmö – Växjö
Publicerad: 2018-10-13
Inför
Matcherna duggar tätt och i afton är det dags för Växjös tredje kamp på fem dagar, när Malmö återigen står för motståndet. Denna gång spelas matchen på bortaplan i Malmö Arena.

Under tisdagen besegrade Växjö Cardiff med 3-1 i Champions Hockey League, under torsdagen var det dags för SHL-hockey i VIDA Arena då Malmö fick se sig besegrade med uddamålet 1-0 och ikväll är det ytterligare en SHL-omgång och match mot Skånelaget Malmö. Denna gång är det dags att jaga tre nya poäng på skånsk mark i Malmö Arena.

Torsdagens hemmamatch mot Malmö var en jämn och tajt historia som slutade med att Lakers vann med uddamålet 1-0 efter att Linus Fröberg skjutit matchens enda mål i powerplay i mitten av den första perioden. Segern senast var Växjös tredje i följd, andra raka i SHL, och fjolårets SM-guldvinnare har börjat hitta formen igen. Dessutom var det Lakers andra raka nolla i grundserien.

Under de två senaste SHL-matcherna har Lakers vunnit med 1-0, båda på hemmaplan, och tagit sex poäng på dessa. Det har gjort att laget avancerat upp till en sjundeplats i tabellen med elva inspelade poäng på sju matcher. Laget har endast en poäng upp till en kvartsfinalsplats och fyra poäng upp till kvällens motståndare, Malmö, som innehar andraplatsen i tabellen. Det ska dock tilläggas att Malmö har spelat en match mer än Växjö.

Växjö och Malmö har mötts många gånger under de senaste säsongerna mycket tack vare att man gjort upp i slutspelet två år i rad. Lakers har ett stort psykologiskt övertag på Skånelaget efter att man vunnit de senaste åtta (!) matcherna lagen emellan. Dessutom har sju av vinsterna kommit i ordinarie speltid där fem har varit med två mål eller flera.

Malmö lär vara rejält revanschsugna efter förlusten i VIDA Arena under torsdagskvällen. Kvällens hemmalag kommer göra allt för att studsa tillbaka samt bryta den långa förlustsviten mot Lakers. Växjö å sin sida har fått vind i seglet efter tre raka vinster och börjar på allvar få vittring på en topplacering i tabellen. Dessutom vill man såklart utöka sin långa segersvit mot Skånelaget ytterligare.

Historiskt sett har Växjö trivts väldigt bra borta mot Malmö. Lakers har vunnit fyra raka matcher i Malmö Arena där man endast släppt in tre ynka mål. Malmö har endast vunnit en av de nio senaste hemmamatcher mot Lakers under ordinarie speltid.

Kvällens match spelas i Malmö Arena med nedsläpp 18.00!

Timmy Renud