J18: Uddamålsförlust på hemmais
Publicerad: 2018-10-14
J18
Under söndagen inkasserade Växjö sin andra raka förlust då Oskarshamn lyckades vända 0-3 till vinst med 5-4.

Växjös J18-lag inledde säsongen strålande med sju raka vinster. Tidigare i veckan kom säsongens första förlust och under söndagen var det dags för ett nytt nederlag då Lakers tappade 3-0 till förlust med uddamålet 4-5 mot Oskarshamn.

Växjö startade matchen strålande och gjorde 1-0 i powerplay efter knappt sex minuters spel. Henrik Hallberg noterades för målet assisterad av Linus Vingren och Alex Ånnhagen. Innan den första perioden var till ändå utökade Ivar Kjellsson hemmalagets ledning till 2-0.

Lakers fortsatte att bjuda på fin hockey i den andra perioden och när klockan tickat upp på 28:36 skickade Jonas Bröndberg in 3-0 för Växjö. Den betryggande tremålsledningen omvandlades snabbt till en uddamålsledning. Först gjorde Jakob Pettersson 1-3 och bara ett par minuter senare reducerade Oskarshamn på nytt innan mellanakten var till ända.

David Chronvall utökade Växjös ledning till 4-2 efter endast 41 sekunders spel av den tredje perioden. 19 sekunder efter 4-2-målet reducerade Oskarshamn på nytt och ytterligare tre minuter senare kvitterade gästerna genom Charlie Björklund. De båda lagen bytte chanser med varandra och med 2.42 kvar av den ordinarie speltiden fullbordade Oskarshamn sin mäktiga vändning då Dennis Ohlsson satte 5-4. Målet visade sig bli matchens sista och gästerna tog därmed samtliga tre poäng.

Växjö ligger, trots förlusten, alltjämt tvåa i tabellen med 20 poäng på nio matcher. Med den poängnoteringen har man sju poäng upp till serieledarna Frölunda, som har vunnit samtliga nio matcher inledningsvis av säsongen, och man har samma poäng som trean HV71.

Skott: 35-23 (13-6, 14-10, 8-7)

På torsdag är det dags att försöka bryta förlustsviten då serieledarna Frölunda kommer på besök. Göteborgslaget har vunnit nio (!) raka matcher och står noterade för maximala 27 poäng. Senast besegrade man Troja/Ljungby med klara 6-1.