J18: Viktig seger mot Mora
Publicerad: 2020-02-16
J18
Under lördagen tog Växjö tre viktiga poäng borta mot jumbon Mora. Segersiffrorna skrevs till 4-2 efter att Lakers vänt 0-2 efter bland annat tre mål i den tredje perioden.

Under lördagen gästade Växjö jumbon Mora där man tog tre viktiga poäng efter en fin vändning. Lakers låg under med 0-2, men lyckades vända på steken och vinna med 4-2 efter att man bland annat gjort tre av målen under den tredje perioden.

I den första perioden var det Mora som höll i taktpinnen och skapade de bästa chanserna. Dock höll Philip Svedebäck tätt mellan stolparna i Växjö-målet. Hemmalaget spelade bland annat numerärt överläge två gånger om utan att lyckas hitta nätmaskerna.

Mora fick en bra start på den andra perioden då man spräckte nollan efter drygt fem minuters spel. Som om inte det vore nog skickade man även in 2-0 drygt åtta minuter senare. Linus Vingren reducerade för Växjö med 1.35 kvar av mellanakten och gav Lakers välbehövlig energi inför pausvilan.

Pausvilan inför den tredje perioden gjorde gott då Växjö kom ut riktigt fint i den tredje perioden och hade bestämt sig för att vända på steken. Hampus Karlsson kvitterade till 2-2 i powerplay efter sex minuters spel och med mindre än tre minuter kvar av matchen tog Lakers även ledningen då Isac Nielsen höll sig framme och satte 3-2. Mora tog ut målvakten i slutet, men fick ingen utdelning. Istället kunde Johannes Dackander fastställa slutresultatet till 4-2 i tom kasse 27 sekunder från slutet.

Växjö ligger på en åttondeplats i tabellen med tio poäng på elva matcher. Man är endast en poäng före nian Färjestad och har fem poäng upp till sjuan HV71.

Skott: 27-23 (9-4, 14-8, 4-11)

Redan under söndagen spelar Växjö sin nästa match då man gästar Brynäs i Monitor ERP Arena (B) med nedsläpp 11.15. Brynäs ligger sexa i tabellen med sex poäng fler än Växjö. Gävlelaget slog serieledaren Malmö under gårdagen med 5-2 på hemmais.