Vinst och tre sköna poäng mot Brynäs
Publicerad: 2019-10-19
Brynäs på besök i Vida Arena. Två lag med akut poängbehov drabbade samman där det märktes att mycket stod på spel. Lakers tar tre viktiga poäng genom seger 4-1.

En match som börjar ganska intensivt från båda lagen men viss fördel för hemmalaget initialt. Men efter ca 5 minuter så tappar matchen den inledande intensiteten och det blir lite sämre kvalité överlag. Och även ganska händelsefattigt.

Egentligen dröjer det till slutet av perioden innan något händer. 17.29 är det Greg Scott som bryskt plockar bort Shinnimin mitt i banan och får 2 minuter för interference. Och Lakers behöver knappa minuten för att få hål på gästerna i PP. Och det är Pettersson som tar pucken in i zon och serverar Gynge som får mycket yta med pucken. Han lägger ett pass till Ilari Melart som dunkar in 1-0 på direktskott.

Men den lycka som kvarstår…. Efter målet har hemmalaget svårt att få ut pucken ur egen zon och med bara 1 sekund kvar kan Brynäs trycka in kvitteringen bakom Andrén. En tung kvittering av Brynäs i absolut sista sekunden. Även skotten är jämna i perioden som vinns av hemmalaget med 11-10.

Andra perioden är även den en berg och dalbana där Brynäs Lucas Zetterberg åker ut för en hakning efter 4.43 och hemmalaget får en ny chans i PP spel. Och även denna gång är Ilari Melart med i förspelet till Brendan Shinnimins ursnygga styrning in bakom Ericsson i Brynäskassen. En viktig ledningspuck som även den kommer i PP efter 6.23.

Men efter målet så hamnar Lakers åter på hälarna och spelar fast sig i egen zon gång på gång. Brynäs etablerar ett konstant tryck under många minuter efter Lakers ledningsmål. Och efter 10.41 kommer en utvisning som ett brev på posten på Emil Pettersson. Och trycket blir ännu tuffare mot Andrén. Men på något konstigt sätt lyckas hemmalaget denna gång att stå pall och man håller rent bakom Andrén.

Istället kommer 3-1 med bara en minut och tre sekunder kvar av perioden, när Melart kommer in från byte och tar pucken i anfallzon och slänger pucken på mål. Och på nått märkligt sätt letar sig den pucken in. Melart är så här långt matchens spelare. 2+1 efter 2 spelade perioder på den reslige finnen. Men ska vi sedan vara ärliga så går nog perioden spelmässigt till gästerna som även vinner skotten med 12-16.

Redan 9 sekunder in i den tredje perioden drar Brynäs på sig en utvisning Descheneau för en crosschecking på Ludvig Nilsson. Ett bra PP av Lakers igen med många chanser men denna gång tyvärr ingen utdelning. Men 4.36 in i perioden kommer Emil Pettersson in i offensiv zon via en kontringoch med hjälp av Martin Lundberg får han fram den och kan till slut trycka in 4-1 under Ericsson.

Efter 4-1 pucken spelar Lakers kontrollerat och betydligt stabilare och Brynäs har svårt att komma till avslut. Man vänder även och vinner skotten med 34-32. Viktiga 3 poäng bärgas till kontot efter 2 mål av Ilari Melart och ett av Shinnimin respektive Pettersson. Nu vilar vi till Smålandsderbyt på torsdag i Jönköping mot HV71. Nästa hemmamatch är mot LHC nästa lördag vid samma tid. Säkra din plats i Vida Arena till den matchen.